tuin zomerklaar

Is jouw tuin al klaar voor de zomer?


De lente is vol op in gang en dat betekent dat de zomer ook steeds dichterbij komt. Natuurlijk wil jij in de zomer ook kunnen genieten van een mooie tuin. Daarom is dit hét moment om jouw tuin alvast zomerproof te maken. Maar hoe? Dat lees je in deze blog!

Grote schoonmaak
Als eerste moet de tuin een grote schoonmaak ondergaan. Waarschijnlijk het minst leuke klusje, maar het moet toch gebeuren. De winter zorgt voor veel onkruid en groene aanslag op de tegels. Voordat je ergens anders aan begint is het belangrijk om dat dus eerst schoon te maken. Hou het onkruid wel altijd in de gaten. Het kan namelijk erg snel groeien.  

Verzorging van al het groen
Hoe gaat het met al het groen in de tuin? Dit is zeker het moment om dat te controleren. Zijn er kale plekken ontstaan in het grasveld? Zaai die plekken dan opnieuw in. Zo geniet je in de zomer weer van een mooi vol grasveld. Ook is dit het moment om nieuwe planten en bloemen te planten. Hebben een paar bloemen de winter niet overleefd? Vervang deze dan met mooie kleurrijke bloemen. Zo heeft jouw tuin elk jaar weer een frisse uitstraling. Natuurlijk is het wel belangrijk om de planten in de zomer genoeg water te geven. Vooral in erg droge periodes droge de planten snel uit.

Inspiratie in overvloed
Het voorjaar is ook zeker het beste moment om inspiratie op te doen voor de tuin. Ben jij toe aan iets nieuws? Ga langs bij tuincentrums of tuinmeubelwinkels. Daar vind je alle tuintrends van dit moment. Maar niet alleen dat. De nieuwste collecties stromen ook binnen en er zijn veel mooie loungeset aanbiedingen.

Tijd voor iets nieuws
Na al die inspiratie wil je natuurlijk ook wat nieuws. Daarom is het voorjaar ook een goed excuus om nieuwe tuinmeubelen, decoraties of andere elementen aan te schaffen. Ruil oude kapotte kandelaren om voor mooie nieuwe kandelaren. Voeg een nieuw element, zoals een fonteintje toe. Hang leuke lampionnetjes op voor extra verlichting en sfeer. Door al dat nieuws krijgt je tuin meteen een frisse uitstraling. Wordt de tuin nu toch iets te vol? Kijk dan of er een aantal oude decoraties of elementen zijn die weg kunnen.

Zijn bij jou de zomerkriebels ook al aanwezig?

You may also like

Comments are closed here.