Luxe badkamer: zo creëer je meer comfort


De voornaamste functie van een badkamer is het onderhouden van onze persoonlijke hygiëne. Echter trekken wij ons er ook graag in terug om tot rust te komen en te ontspannen. Bovendien willen we tegenwoordig dat onze badkamer niet alleen functioneel is, maar er ook mooi uit ziet naar de gewenste stijl. Wanneer je dit bereikt, heb je een ware luxe badkamer gecreëerd. Maar hoe combineer je comfort, functionaliteit en design in één ruimte? Met deze vier tips word je op weg geholpen naar een luxere badkamer.

  1. Zeer populair: regendouches!

Steeds meer badkamers beschikken over een regendouche. Dat komt omdat ze steeds betaalbaarder worden. Ook wanneer je een klein budget hebt, kun je luxe en comfort in de badkamer vergroten. Een regendouchekop verspreid het warme douchewater in dunne, zachte stralen, waardoor het een regenbui-effect creëert. Dit voelt zacht op de huid aan. Bovendien zorgt een grote regendouche ervoor dat jouw hele lichaam wordt bevochtigd. Als gevolg kun jij je beter ontspannen. 

  1. Minder stress met een dubbele wastafel

Sta jij ’s ochtends altijd te wachten op de persoon voor je tot je eindelijk de wastafel kunt gebruiken? En resulteert dat dan in een stressvolle morgen, omdat je je moet haasten om op tijd te komen? Met een dubbele wastafel is dat verleden tijd. Het brengt meer comfort en rust op de badkamer, omdat twee personen tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de wastafel. Zo kun je in alle rust jouw ochtend- en avondrituelen uitvoeren zonder een ander te storen of zelf gestoord te worden. 

Hoewel een dubbele wastafel over het algemeen meer ruimte in beslag neemt, zijn er ook varianten geschikt voor kleine badkamers. De waskommen zijn dan iets minder breed, maar nog altijd zeer functioneel. 

  1. Meer moderniteit met een hangend toilet

Een luxe badkamer moet dus functioneel en comfortabel zijn, maar ook een mooi design mag niet ontbreken. Dit wordt mede bereikt door een mooie afwerking van het sanitair. Overweeg daarom een hangend toilet, waarmee je een strakkere uitstraling creëert. Met het reservoir en het inbouwframe dat wordt weggewerkt achter de muur, kun je het toilet laten hangen. Het enige wat dan nog zichtbaar is, is het bedieningspaneel. Met het huidige brede aanbod aan bedieningspanelen, kun jij kiezen voor het paneel dat passend is bij de rest van jouw badkamer. Een hangend toilet is ook zeer voordelig in kleine ruimtes, omdat het hangende aspect de illusie geeft dat de ruimte groter lijkt. Bovendien is het eenvoudiger om onder en rondom de toiletpot schoon te maken. 

  1. Veilig en modern: een inloopdouche

Een inloopdouche straalt echte luxe uit. Dit kom omdat de douchevloer bij een inloopdouche gelijk overloopt in de badkamer. Omdat er geen opstaande rand is, is het tevens een veilige optie voor ouderen of mindervaliden. Je kunt kiezen voor een tegelvloer met dezelfde tegels als de rest van de badkamer, maar er zijn ook douchebakken die je volledig kunt inbouwen. Tegenwoordig zijn deze verkrijgbaar in de meest bijzondere kleuren. Daarmee voeg je design toe aan de badkamer en creëer je een luxere uitstraling. 

You may also like

Comments are closed here.