badkamer

Laat jouw badkamer fris ruikenIn de kleine, vochtige ruimtes van een badkamer kunnen geuren snel een probleem worden, vooral als de badkamer door meer dan één persoon wordt gedeeld of bezocht. Het is geen geheim dat badkamers flink kunnen stinken, dus naast schoonmaakbeurten is het belangrijk om proactieve maatregelen te nemen om stank weg te houden. Hoewel het een zware taak lijkt om jouw badkamer fris en schoon te houden, hoeft dit met deze eenvoudige tips niet zo te zijn.

Laat de lucht doorstromen

Na een stomende douche is het belangrijk om frisse lucht te laten circuleren. Of het nu is door een plafondventilator aan te zetten, een raam te openen of de deur van de badkamer open te laten, dit zal helpen om de muffe lucht op te frissen en de kamer te ontdoen van vochtigheid die, na verloop van tijd, schimmel zou kunnen helpen groeien. Als het mogelijk is om het badkamerraam een ​​paar uur per dag open te houden, wordt dit ten zeerste aanbevolen. Door dit te doen, zal de badkamer fris beginnen te ruiken door alle natuurlijke lucht die in en uit stroomt.

Gebruik etherische oliën

In plaats van de geur van jouw badkamer te maskeren met kunstmatige geuren en chemicaliën, kan je overwegen een natuurlijke aanpak te kiezen. Lavendelolie is een goede keuze vanwege de kalmerende eigenschappen, maar citrusoliën zoals citroen, mandarijn en wilde sinaasappel zijn een geweldige manier om dingen op te fleuren. Neem een ​​wattenstaafje en dompel elk uiteinde in je etherische olie naar keuze. Van daaruit bevestig je hem aan de binnenkant van je wc-papierrol of verberg je hem in een badkamerlade voor een geheime manier om een ​​fris ruikende badkamer te creëren.

Planten of bloemen

Potplanten en bloemen zijn niet alleen voor het uiterlijk, het zijn ook natuurlijke luchtreinigers. Terwijl een geautomatiseerde luchtreiniger de lucht schoner en frisser kan laten lijken, kunnen planten de lucht veel beter filteren, en dat voor een fractie van de kosten. Planten filteren niet alleen de onzuiverheden uit de lucht, ze zijn ook prettig om naar te kijken en geven ons het gevoel dat we één zijn met de natuur. Als je badkamer aan de kleine kant is, overweeg dan om hangplanten in je douche te plaatsen.

Verfris jouw handdoeken

In de vochtige omgeving van de badkamer kunnen handdoeken gemakkelijk een muffe geur oppikken. Was handdoeken en washandjes minimaal één keer per week en vergeet niet om ook de badmat en het douchegordijn te wassen. Trek na het douchen het douchegordijn dicht, zodat de lucht in de plooien kan circuleren. Je zal minder snel schimmelplekken op douchegordijnen zien en ruiken. Voor handdoeken met een muffe geur die blijft hangen, probeer ze door een wascyclus te laten lopen met een half kopje witte azijn, gevolgd door nog een cyclus met wasmiddel.

Potpourri

Door natuurlijke, droge ingrediënten te gebruiken die je in de keuken vindt, kun je in een mum van tijd een fantastische en heerlijk ruikende potpourri maken. Overgebleven citroenschillen van het diner van gisteravond, muntblaadjes en kaneel zijn populaire potpourri-ingrediënten. Deze kruiden zorgen, in combinatie met bloemen en hout uit je tuin, gegarandeerd voor een aangename geur in je badkamer. Bovendien is potpourri een geweldig cadeau en kun je je tuin ‘recyclen’ terwijl je verse ingrediënten gebruikt. 

You may also like

Comments are closed here.