Kosten wc verbouwen


De toiletruimte is waarschijnlijk het kleinste kamertje in je huis en je brengt er meestal niet heel veel tijd door. Toch is het vaak de eerste plek die mensen willen verbouwen. Vooral wanneer je net een nieuw huis hebt gekocht. Hoewel het dus een kleine ruimte is, zijn de kosten van je WC verbouwen in verhouding vrij hoog. Al kun je het natuurlijk zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. Maar wat kost een toilet renovatie nu precies en waar moet je rekening mee houden? We zetten een aantal kosten voor je op een rij.

Tip! Je WC verbouwen? Vraag dan altijd meerdere offertes op. Zo vergelijk je eenvoudig het aanbod en bespaar je flink wat geld op je WC renovatie.

Sloopwerkzaamheden WC verbouwen

Als eerste krijg je te maken met sloopwerkzaamheden. Dit doe je eenvoudig zelf. Maar als je hier geen tijd of zin in hebt, kun je dit natuurlijk ook laten doen.

Werkzaamheden WC verbouwenGemiddelde arbeidskosten
Verwijderen wand en vloertegels€ 220
Verwijderen toilet€ 60
Verwijderen fontein€ 20
Totaal€ 300

Leidingen en afvoer toilet renovatie

Wanneer je een toilet gaat renoveren, zijn er twee situaties denkbaar. Je behoudt de opstelling of je gooit alles om. Voor het gemak gaan we even uit van de eerste situatie, dus dat het toilet en het fonteintje op dezelfde plek blijven als in de oude situatie. Vaak worden dan alleen de waterleiding en de afvoer vervangen.

Werkzaamheden WC verbouwenGemiddelde arbeids- en materiaal kosten
Waterleiding aanleggen€ 65
Afvoer fontein aanbrengen€ 55
Totaal€ 120 

Tegelwerk WC verbouwen

Is de WC ruimte helemaal gestript en zijn de leidingen en afvoer gemonteerd, dan is het tijd om de WC ruimte te stucen en betegelen.

Werkzaamheden WC verbouwenGemiddelde arbeids- en materiaal kosten
Stucen wanden en plafond (12m2)€ 260
Wandtegels monteren (6m2)€ 450
Vloer egaliseren (2m2)€ 100 
Vloertegels leggen (2m2)€ 250
Totaal€ 1.060


Tip! Door de toiletruimte slechts half te betegelen, bespaar je op de kosten van je tegelwerk.

Sanitair en montage toilet renovatie

Als laatste wordt het sanitair gemonteerd en zal alles netjes worden gekit. 

Werkzaamheden WC verbouwenGemiddelde arbeids- en materiaal kosten
Compleet wandcloset€ 600
Fontein en kraan€ 225
Wc rol houder€ 25
Kitwerk€ 150
Totaal€ 1.000

Kosten WC verbouwen financieren

Zoals je ziet kost een WC verbouwen je dus al snel 2.500 euro. Dat is best veel geld. Niet iedereen heeft dit geld liggen of wil dit bedrag in één keer uitgeven. Een slimme manier om de wc renovatie te financieren is met een persoonlijke lening. Je leent dan in één keer het bedrag dat je nodig hebt. Met dit bedrag betaal je de toilet renovatie. Het geleende geld betaal je vervolgens in vaste termijnen tegen een vaste, lage rente terug aan de kredietverstrekker.

Tip! Wist je dat de rente van persoonlijke leningen op dit moment historisch laag is! Toch verschilt het rentepercentage van verschillende kredietverstrekkers enorm, in sommige gevallen wel 4%! Met goed je lening vergelijken bespaar je dus makkelijk een hoop geld.

You may also like

Comments are closed here.