Kleine keuken ideeën voor een decoratie met grote impact


Je kleine keuken is misschien beperkt in vierkante meters, maar de stijl hoeft dat niet te zijn. Leer hoe je kleurrijke accessoires kunt integreren, stijlvolle opbergruimte kunt toevoegen en verf kunt gebruiken om je kleine keuken te verfraaien. Gebruik deze ideeën voor het decoreren van een kleine keuken om een ​​keuken te creëren waar je van houdt.

Gebruik open rekken

In een kleine keuken helpt het ruilen van bovenkasten voor open planken een luchtige uitstraling. De sleutel is om te voorkomen dat de planken vol raken met te veel items. Combineer een paar mooie servies- of drinkwaren met accessoires zoals kleine vazen, houten snijplanken, ingelijste kunst of potplanten.

Voeg een vloerkleed toe

Tapijten kunnen een vrolijke dosis kleur en patroon in een kleine keuken injecteren zonder ruimte op de muur of het aanrecht in te nemen. Vul de open vloerruimte in het midden van de keuken met een groot vloerkleed of plaats een loper langs het centrale pad van de keuken. Een gedurfd vloerkleed maakt een indrukwekkende statement in een kleine keuken die verder wordt bepaald door witte kasten en roestvrijstalen apparaten.

Tapiso Floorlux Vloerkleed
Tapiso Floorlux Vloerkleed
NETLINE HOME Vintage Tapijt
NETLINE HOME Vintage Tapijt

Gebruik accessoires 

Zoals elke kamer in huis, profiteert een kleine keuken van de toevoeging van een paar accessoires. De open planken die we al noemden, maar ook mooi servies en een paar boeken over eten om decoratie toe te voegen. Probeer met het assortiment accessoires, kleuren en afwerkingen te herhalen die elders in de keuken worden gebruikt.

Kleine keuken ideeën voor een grote impact

Kies voor stoer textiel

Creëer het brandpunt van een kleine keuken met kleurrijke keuken raambekleding. Een gedurfde tint vestigt bijvoorbeeld de aandacht op het raam van een kleine keuken en zorgt tegelijkertijd voor een andere kleurlaag tussen de kasten en betonnen werkbladen. Een gepolijste koperen hanger draagt ​​bij aan extra glans en stijl.

Speel met patroon

Een klassieke witte ruimte is een perfect canvas om te experimenteren met kleine keuken ideeën door behang met een blauw patroon toe te voegen aan de backsplash in deze ruimte. Het blauw geeft de witte kamer ruimte om te ademen. Bovendien voegt een vintage vloerkleed kleur toe aan de voeten. Beide zijn redelijk goedkoop en gemakkelijk te ruilen als de smaak verandert.

Maximaliseer elke centimeter

Er is geen centimeter ongebruikte ruimte in een kleine keuken. Een ophangbord beslaat een stukje van het eiland en biedt gemakkelijk toegankelijke opbergruimte voor kookgerei en keukengerei. Met een mix van metaal- en houttinten, doen de hangende items dienst als klein keukendecor.

Voeg stijlvolle verlichtingsarmaturen toe

Naast kasten en werkbladen, is een stijlvol ontwerp idee voor een kleine keuken boven verlichting met schaduwen met patronen of unieke hangers. Voeg een plafondarmatuur met een geweven rotan kap textuur en nadruk toe aan de gootsteen. Door mooie verlichtingsarmaturen te kiezen, zal de kleine keuken onderscheidend en verfijnd aanvoelen.

Kleine keuken ideeën voor een decoratie met grote impact

Haal het meeste uit extra ruimte

Gebruik ideeën voor kleine keuken decoraties om ongebruikte delen van de muur of het aanrecht strategisch te vullen. In een kleine keuken vind je open planken met specerijen, oliën, kookboeken en andere zaken in de keuken allemaal op één gemakkelijk bereikbare plek. Veelgebruikte items op het aanrecht kunnen zijn verzameld in ondiepe manden en dienbladen, zodat het display er doelgericht uitziet in plaats van rommelig.

Gebruik een bordenrek

Vaak te vinden in traditionele keukens in cottage-stijl, is een bordenrek perfect om een ​​reeks kasten op te breken en mooi serviesgoed tentoon te stellen. Vul het rek met borden in een contrasterende kleur voor een leuk accent, of houd het samenhangend met servies dat bij je kasten past. Als bonus maakt dit kleine keuken decoratie-idee het opbergen van servies ook sneller en gemakkelijker.

Lees ook: KEUKENRENOVATIE: TIPS

Keukenkast organizer rek
Keukenkast organizer rek
Borden Rek
Bordenrek

You may also like

Comments are closed here.