Keukenrenovatie: tips


Wanneer je toe bent aan een frisse wind in je woning (en specifiek je keuken) heb je twee opties. Nieuw aanschaffen of het huidige renoveren. Beide vergt een investering, maar van beide wordt ook het woonplezier vergroot en de waarde van de woning verhoogd. In dit artikel gaan we dieper in op het renoveren van je keuken. Of je nu op zoek bent naar een volledige revisie of slechts een paar eenvoudige veranderingen, wij voorzien je van tips en trucs om het meeste uit je keuken renovatieproject te halen. 

Planning is essentieel

Een van de belangrijkste elementen in een keuken renovatieproject is de planning. Dit omdat de keuken tijdens de renovatie veelal onbruikbaar is. Je kunt in dit geval natuurlijk uiteten gaan of een aantal dagen patat halen bij de snackbar op de hoek, maar dit verveelt ook snel. Om deze reden is het verstandig om een strakke planning aan te houden. Bedenk hoeveel ruimte je nodig hebt, welk type apparaten je wilt gebruiken en hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Visualiseer het eindresultaat in uw hoofd voordat u beslissingen neemt over materialen of ontwerpelementen. Neem hierbij ook de levering van benodigd materiaal mee in de planning en zorg voor een logisch en concreet stappenplan.

De juiste materialen

Bij het selecteren van materialen voor je keuken renovatieproject is het belangrijk dat je het eindresultaat en de planning helder voor ogen hebt. Pas dan weet je precies wanneer je wat nodig hebt. Een manier om je keuken nieuw leven in te blazen is door deze te voorzien van moderne tegels. Hierbij is het zaak dat je de vloertegels keuken en wandtegels keuken tijdig binnen hebt en op een goede plek kunt opslaan. Ook andere materialen zoals natuursteen, werkbladen of nieuwe kasten moet je altijd tijdig ontvangen en opslaan. Zo loopt je renovatieproject geen vertraging op.

Onderschat het belang van goede ventilatie niet

Goede ventilatie in de keuken is van groot belang. Echter wordt dit vaak vergeten bij renovatieprojecten in de keuken. Bij een keukenrenovatie worden vaak nieuwe apparaten opgenomen in de keuken, zoals een nieuwe oven, magnetron of een nieuw fornuis. Deze apparaten hebben een hoge warmteafgifte. Hierdoor kan de hele woning al snel ‘muf’ gaan ruiken. Zorg dus dat je altijd nadenkt over de ventilatie van je keuken (en de rest van de woning).

Waarom kiezen voor een keukenrenovatie?

Keuken renovatie is een steeds populairder wordende manier voor huiseigenaren om hun keuken ruimte bij te werken en de waarde van hun huis te verhogen. Renovatie kent ook verschillende voordelen ten opzichte van het aanschaffen van een nieuwe keuken. Zo is het grootste voordeel van keukenrenovatie dat het aanzienlijk goedkoper is dan het aanschaffen van een nieuwe keuken. Bij een renovatie kun je tevens de aspecten van je keuken die je prettig vindt behouden, terwijl je andere aspecten helemaal opnieuw kunt inrichten. Je bent dus helemaal vrij in hoe je de keuken restylet. 

You may also like

Comments are closed here.