aanpassingen woning

Kleine aanpassingen voor een ander interieur


Ben jij toe aan een nieuw interieur? Met een paar kleine aanpassingen krijgt jouw woonkamer, slaapkamer of werkkamer een compleet nieuwe uitstraling, zonder dat je veel geld hoeft uit te geven. Met deze eenvoudige tips kun je direct aan de slag om met weinig kosten en moeite jouw interieur een make-over te geven.

Stijlen combineren

Voordat je aan de slag gaat met je huidige interieur, valt het aan te raden om een moodboard te maken. Zo zie je in een oogopslag welke woonstijlen jou aanspreken. Hier kun je vervolgens mee mixen en matchen voor een bijzonder effect. Door diverse texturen en patronen met elkaar te combineren, krijgt je interieur een speciale uitstraling. Vaak kun je hiervoor accessoires gebruiken, zodat bijvoorbeeld geld lenen voor een nieuwe bank of eettafel niet nodig is. Met een plaid, wat kussens of een ander vloerkleed bereik je vaak al het gewenste effect. Met kunst geef je jouw interieur ook echt een boost. Jij voegt warmte en sfeer aan de woon- of slaapkamer toe en zorgt ervoor dat jouw interieur weerspiegelt wie jij bent.

Bepaal je kleurenpalet

Het kleurenpalet dat jij kiest voor je interieur is bepalend voor de uitstraling. Kies jij voor lichte pasteltinten, voor uitgesproken knalkleuren of juist voor een neutraal kleurenpalet? Waar jij ook voor gaat, kiest altijd voor kleuren waar jij je prettig bij voelt. Je kijkt er namelijk altijd tegenaan. Door de basis rustig te houden kun je meer kleur toevoegen met opvallende accessoires. Houd jij van bonte kleuren? Let er dan op dat de kleuren onderling goed met elkaar te combineren zijn. Als je het eenvoudig wilt houden en liever kleur toevoegt met accessoires en je meubels ga je voor witte muren. Witte muren geven rust en zijn goed te combineren met alle stijlen meubels. Wist je dat een kamer die wit is, groter lijkt?

Haal groen in huis

Met planten geef je jouw huidige interieur eenvoudig een nieuwe vrolijke uitstraling. Haal een paar kamerplanten bij het tuincentrum en plaats deze in een mooie pot. Planten staan mooi in je woon- en slaapkamer, maar bijvoorbeeld ook in je badkamer of werkruimte. De ruimte voelt levendiger aan en dit is een uitstekende manier om kleur en textuur toe te voegen aan jouw interieur. Bijkomend voordeel is dat planten in huis diverse gezondheidsvoordelen bieden. Zo reinigen sommige soorten de lucht en regelen ze de luchtvochtigheid binnen. Zeker als jij in een nieuwer en goed geïsoleerd huis woont, is dit erg prettig. Zet ook af en toe een kleurrijk boeket op tafel om het helemaal af te maken. Met een bloemenabonnement vergeet je nooit om verse bloemen in huis te halen!

You may also like

Comments are closed here.