lichtkoepels

Je energieker voelen dankzij natuurlijk licht


Als de lente weer aanbreekt merk je dat veel mensen een stuk opgewekter zijn en er gezonder uitzien dan in de herfst en de winter. In de koude maanden zorgt het gebrek aan zonlicht voor neerslachtigheid en is je productiviteit lager. Andersom is het zo dat daglicht de productie van melatonine remt, een stofje dat ervoor zorgt dat je moe wordt als de duisternis invalt. 

Hou je biologische klok op tijd 

De mate van lichtintensiteit verandert met het verstrijken van de dagelijkse tijd. Het is belangrijk voor je dat je zo veel mogelijk natuurlijk licht in je opneemt zodat je biologische klok altijd gelijk loopt. Het bevordert de aanmaak van voldoende vitamine D en verhoogt je serotoninespiegel.

Gebruik lichtkoepels voor een gezonde lichtinval 

We leven voornamelijk binnen, in huis en op kantoor of op de werkvloer. Het is dus van belang dat je intern zorgt voor een sfeervolle ambiance met natuurlijk licht. Hoe krijg je zo goed mogelijk het zonlicht in je huis, op je kantoor, het magazijn of de werkvloer? Door lichtkoepels te gebruiken die in een meer of mindere mate het natuurlijke zonlicht van buiten naar binnen laat komen. Natuurlijk is een goede isolatie van de ruimte waar je werkt ook erg belangrijk, dus zijn de Bouw-handel lichtkoepels te verkrijgen als enkelwandig, dubbelwandig, driewandig of vierwandig. Hoe meer schalen des te beter de isolatie is. Neem voor een dagelijkse dosis zonlicht een heldere en transparante lichtkoepel omdat deze veel licht doorlaat. 

Natuurlijk licht 

Kies gelijktijdig voor lampen die een warme en zachte verlichting uitstralen en die je eventueel kunt dimmen. Dit zal in de bedrijfshal misschien minder van toepassing zijn, maar als je een thuiskantoor hebt, dan is het belangrijk om in een ontspannen setting je werk te doen. Want zeg nou zelf: het is toch fijn als je een productieve werkdag hebt gehad? Je prettig en ontspannen voelen, maar wel moe en voldaan van het werk dat je verzet hebt. Het belang van natuurlijk licht in je interieur wordt nog wel eens onderschat. 

Lichtkoepels en daglichtlampen voor mens en dier

Niet alleen op mensen heeft natuurlijk daglicht een verkwikkend effect. Het is bekend dat koeien die (’s winters) de hele dag in daglichtlampen staan, melk leveren van hogere kwaliteit. Dit soort lampen creëren veel rust en welzijn en de runderen maken vitamine D aan die weer in de melk terechtkomt. In het verlengde daarvan is ook de boer dus gebaat bij lichtkoepels dan wel natuurlijke verlichting in de stallen.

Geniet dus van natuurlijk licht

Het is duidelijk dat natuurlijk licht wonderen kan voor je energieniveau. Het zorgt er niet alleen voor dat je je gedurende de dag alerter en energieker voelt, maar helpt ook om vermoeidheid te verminderen en ontspanning te bevorderen. We mogen de kracht van het geschenk van de natuur nooit onderschatten; laten we ten volle profiteren van het zonlicht.

You may also like

Comments are closed here.