ruimte besparen

Interieur ideeën om ruimte te besparen


Hoe groot je huis of appartement ook is, het is altijd handig om creatief om te gaan met de manier waarop je je spullen opbergt en inricht. Zo kun je namelijk meer ruimte creëren of juist besparen, het is maar net hoe je ernaar kijkt. Hier vind je een paar slimme interieur ideeën om je te inspireren en te helpen het meeste uit je woonruimte te halen! Lees hieronder verder.

Ronde meubelstukken

Meubelstukken, zoals eettafels met een ronde vorm, kunnen veel ruimte besparen omdat ze compacter zijn dan rechthoekige eettafels. En ondanks dat het misschien iets kleiner oogt, kun je er toch met evenveel mensen aan zitten. Er zijn heel veel verschillende modellen verkrijgbaar, in alle kleuren, stijlen en materialen. En met dus voldoende zitgelegenheid voor jou en je gezin.

Meubels met meerdere functies

De kastruimte die je in je huis beschikbaar hebt loopt al gauw vol en daardoor komt het voor dat je sneller ruimte te kort komt. Daarnaast wil je misschien sommige spullen, zoals boeken en tijdschriften, niet per se in je keukenkastjes opbergen, maar heb je het liever bij de hand. Losse spullen op tafel laten liggen oogt vaak rommelig, dus het hebben van meubelstukken met meerdere functies is een ideale oplossing. Denk aan een salontafel met vakken en lades, of een bank met extra opbergruimte. 

En suite kamer

Het lijkt misschien alsof je veel ruimte moet opofferen voor een en suite badkamer, maar niets is minder waar! Door je slaapkamer en badkamer te combineren, heb je waarschijnlijk genoeg aan een kleinere ruimte om te douchen dan met een hele aparte badkamer. Daarnaast is een kamer en suite ook een hele stijlvolle en leuke oplossing in huis!

Hang je tv op

Zelfs de meest moderne tv’s nemen nog steeds veel ruimte in beslag. Misschien wel meer dan ooit. Maar gelukkig zijn ze ook flinterdun, waardoor het weer minder ruimte in beslag neemt als je deze aan de muur hangt. En door je tv aan de muur op te hangen, kun je de extra ruimte onder de tv weer gebruiken voor andere dingen. Doe dit niet alleen met je tv, maar ook met ingelijste posters, lampen of andere accessoires. Door deze items van de grond te halen bespaar je weer ruimte op de vloer.

Door deze slimme interieur ideeën toe te passen, kun je veel ruimte besparen en je woonruimte zo goed mogelijk benutten. Maak gebruik van ronde tafels, hang je tv op, voeg kamers samen door een en suite badkamer te maken en ga op zoek naar meubels met extra opbergruimte. Op die manier kun je veel ruimte besparen of juist creëren. Veel succes!

You may also like

Comments are closed here.