Huurwoning? Zo zorg je toch voor gezelligheid en sfeer!


Het is alom bekend dat je in een huurwoning (meestal) niet zoveel kunt aanpassen aan je interieur. Soms mag je niet eens in de muren boren. Maar wees niet getreurd, gelukkig is het nog altijd mogelijk om iets moois te maken van je interieur! Je moet er misschien een beetje creatief voor zijn, maar dat is alleen maar leuk. Dit zijn onze tips.

Juiste verlichting

Is het in jouw huurwoning zo dat je ook maar weinig keuze hebt wat betreft de verlichting? De lampen hangen er waarschijnlijk al, en je huurbaas geeft mogelijk aan dat je hier niets in mag aanpassen. Gelukkig kun je wel zelf een keuze maken in staande lampen en bureaulampen! En ook deze vorm van verlichting is hartstikke sfeervol. Plaats bijvoorbeeld een grote staande lamp naast de bank. Of zet een mooie tafellamp neer op je eettafel of tv-meubel. Zo oogt een lamp met een bijzondere kap heel fraai, of juist een design met een unieke voet. Er is genoeg om uit te kiezen.

Meubels

Meubels zijn natuurlijk allesbepalend voor de sfeer in huis. Huur je de woning inclusief de meubels? Dan kun je helaas maar weinig aanpassen – tenzij je de meubels opslaat op een andere locatie, om later weer terug te plaatsen. Maar in ons land huur je een woning meestal kaal, wat betekent dat je zelf de meubels uitkiest. Ga voor meubels die helemaal passen bij jouw smaak! Zo voel je je direct meer thuis in je huurwoning.

Sierkussens

Op de bank of in de fauteuil: er is altijd nog wel een plekje te vinden voor leuke kussentjes. Zo zit je ook meteen extra lekker op de bank, nog een reden om dergelijke kussentjes in huis te halen. Sierkussens zijn er in veel soorten en maten: van het klassieke vierkante kussen tot een speels rond kussentje. Let natuurlijk ook op de kleur en print. Het staat extra leuk om verschillende sierkussens te combineren. En leg er ook een warm dekentje bij, zoals een plaid. Zo kom je toch het liefst nooit meer van die bank af?

Vloerkleed

De vloer kun je waarschijnlijk niet zelf aanpakken in je huurwoning. Maar een vloerkleed mag je er wel overheen plaatsen! Dit is een ideale oplossing als je niet helemaal tevreden bent met de vloer waar je tegenaan kijkt. Maar ook als je de vloer wel mooi vindt, raden we aan om een vloerkleed te nemen – voor extra sfeer! Waar je zo’n vloerkleed plaatst? Dit kan op verschillende plekken in het interieur. Onder de bank, bij de eettafel of onder het bed: het is maar net waar een vloerkleed het meest welkom is. Een hoogpolig vloerkleed staat met name sfeervol. Maar een laagpolig vloerkleed heeft minder onderhoud nodig, en is een handige manier om een lelijke ondervloer minder zichtbaar te maken.

Tegelstickers

Vind je de tegeltjes in de keuken, de badkamer of het toilet niet om aan te zien? Ga niet aan de slag met nieuwe tegels: hier maak je je huurbaas waarschijnlijk niet blij mee. Wel kun je tegelstickers over de bestaande tegels plakken, om voor een nieuwe look te zorgen. Dit is een soort stickervel met de afdruk van tegels – een handige middenweg dus. Het stickervel haal je eenvoudig weer weg als je gaat verhuizen. Breng je dit aan? Zorg wel dat de tegels helemaal schoon zijn, zodat de sticker netjes blijft plakken.

Overleg met de huurbaas

De laatste tip die we met je willen delen: het is altijd de moeite waard om je ideeën voor te leggen aan de huurbaas. Zo staat in het huurcontract vaak streng vermeld wat wel en niet mag. Maar vragen staat vrij! Het kan zomaar ineens zo zijn dat je huurbaas toch niet zo moeilijk blijkt te zijn, en het prima vindt dat je een schilderij ophangt of een lamp vervangt. Nee heb je, ja kun je krijgen – op die manier weet je vooraf nooit wat er precies mogelijk is.

You may also like

Comments are closed here.