Hoe weet je welk dekbed het beste bij jouw kind past?


Uiteraard is een goede nachtrust belangrijk. Mensen zijn zich hier deels van bewust en houden hier rekening mee bij de aanschaf van een nieuw bed. Dat mag ook best wat kosten, wat je ligt er toch elke avond op. Aan het dekbed wordt aan de andere vaak veel minder tijd en geld besteed. Een slechte zaak, want ook dit heeft een grote invloed op je nachtrust. Uiteraard geldt dit ook voor de kinderdekbedden, misschien zelfs nog wel meer. Een goed kinderdekbed is dan ook erg belangrijk voor je kind.

Een goede nachtrust is erg belangrijk voor je kind

Tegenwoordig zijn er merken als allnatura die gespecialiseerd zijn in kinderdekbedden. Bij hen kun je voor het juiste kinderdekbed kiezen uit verschillende materialen die zorgen voor een goede nachtrust. Zo Is het belangrijk dat jij, en dus ook je kind, de juiste temperatuur hebben als je slaapt. Naast de slaappositie zijn dus kinderdekbedden erg belangrijk voor genoeg rust.

Een goed kinderdekbed is dus een belangrijke factor voor je kind om goed en gezond te kunnen slapen. Je hebt hierin verschillende keuzes qua materiaal en het is belangrijk dat je kiest voor het juiste kinderdekbed. 

Hoe warm moeten kinderdekbedden zijn? Dit hangt natuurlijk van het seizoen en de temperatuur af. Zo zijn er verschillende warmteklassen die we kunnen onderscheiden bij kinderdekbedden:

De warmteklasse 4: dit is een dun zomer kinderdekbed

De warmteklasse 3: dit is een voorjaar-/herfst kinderdekbed

De warmteklasse 2: dit is een normaal winter kinderdekbed

De warmteklasse 1: dit is een extra warm winter kinderdekbed

Wat is een 4 seizoenen editie kinderdekbed?

Veel dekbedden zijn tegenwoordig in zogeheten ‘4 seizoenen editie’ te verkrijgen. Zo kun je warmteklasse 3 en warmteklasse 4 op elkaar gebruiken voor de koude winter! In de overige seizoenen gebruik je deze dekbedden los van elkaar. Ideaal omdat je op deze manier voor elk seizoen het juiste dekbed voor je kind hebt. Ook handig voor op vakantie, omdat je dan minder mee hoeft te nemen.

Welke vullingen zijn er bij kinderdekbedden te koop?

Welk kinder dekbed past bij mijn kind? Er zijn verschillende soorten vullingen voor kinderdekbedden, de meest voorkomende, en meest populaire kinder dekbed vulling is de donzen vulling. Deze vulling is licht en luchtig. De kwaliteit wordt bepaald door het percentage dons ten opzichte van het percentage veertjes, het type dons en de grootte van de vlok. 

Een kinderdekbed met een natuurlijke vulling

Je kunt voor een kinderdekbed ook kiezen met een natuurlijke vulling. Deze vulling bestaat uit Texelse wol of kameelhaar, beide materialen nemen veel vocht op. Kameelhaar is gewend aan een woestijnklimaat met hele hoge én hele lage temperaturen. Dit zorgt ervoor dat je het ’s nachts niet te warm of te koud hebt.

Een kinderdekbed met een synthetische vulling

Er zijn verschillende synthetische vullingen. Neem je een 7D holle vezel, dan ventileert het dekbed optimaal, bij een mindere kwaliteit zal dit vermogen afnemen. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken bij gebruik voor een kinderdekbed, laat je goed informeren!

Deze vullingen bepalen de isolatie en ventilatie van het kinderdekbed.  Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken, laat je dan ook goed adviseren door bijvoorbeeld het hierboven genoemde allnatura. Je kunt bijvoorbeeld nog een stapje verder gaan en afzonderlijke delen van het kinderdekbed aanpassen. Zo kun je het voeteneinde warmer maken en de rest intact laten. Op lange termijn ben je vaak goedkoper uit met het ‘bijvullen’ van het dekbed en hoef je geen nieuw dekbed aan te schaffen.  Zeker bij een kinderdekbed kan dit handig zijn.

You may also like

Comments are closed here.