winterdekbed

Waarom overschakelen naar een winterdekbed?


Veel vragen en onzekerheden rond dekbedden

Rond dekbedden bestaan veel vragen en onzekerheden. Veel vrouwen en ook (vrijgezelle) mannen vragen zich af wat het beste moment is om het zomerbeddengoed te vervangen voor een winterdekbed. En als je voor een winterdekbed kiest, hoe pak je dit dan aan? Welke mogelijkheden heb je qua soorten winterdekbedden? En hoe houd je dekbedden die je niet gebruikt goed? Hoe was je een dekbed precies? Op deze vragen vind je in het onderstaande blog de antwoorden!

Het moment van wisselen: houd de klok in de gaten!

Een goed moment om een ander dekbed te leggen, is het moment dat de klok een uur achteruit of vooruit gaat. In oktober en april een ander dekbed gebruiken is een goed schakelmoment. Je past je dus heel simpel bij de seizoenen aan.

Het zomerdekbed schoonmaken en opbergen

Als het tijd is voor het winterdekbed moet het zomerdekbed eraf en schoongemaakt worden. De meeste wasmachines hebben een speciaal wasprogramma om dekbedden mee te reinigen. Maar ook als jouw wasmachine deze functie niet heeft, kun je een dekbed gerust (handmatig) wassen. Pak het label van het dekbed erbij om te kijken of het dekbed überhaupt in de wasmachine kan en welke wasvoorschriften er precies gelden. Als je het beddengoed eenmaal grondig hebt gewassen, wil je natuurlijk dat het goed opgeborgen wordt. Omdat je het zomerdekbed maandenlang niet gebruikt, is het slim om het dekbed in een hoes of special dekbeddenzak op te bergen. Zo voorkom je mijten en schimmelvorming en blijft het zomerdekbed in een optimale staat. Kies hierbij niet voor en luchtdichte plastic hoes, maar voor een speciale textielhoes met een goed ademend vermogen.

Welke soorten dekbedden zijn er?

Een goed dekbed herken je aan de specifieke klasse. Er worden vijf typen dekbedden onderscheiden, namelijk klasse 1 t/m 4 en het vierseizoenendekbed. Het criterium is per klasse de warmte en dikte van het dekbed. Klasse 1 en 2 zijn geschikte dekbedden voor het winterseizoen, omdat ze de meeste warmte garanderen. Ben je een enorme koukleum, dan is klasse 1 de juiste optie. Klasse 2 is ook lekker warm en kun je ook na de winter nog gebruiken (zelfs het hele jaar lang). Ben je een echte ‘zweter’ die het snel warm heeft? Dan is klasse 3 een slimme keuze. En met klasse 4 kom je lekker fris en fruitig de zomermaanden door! Ten slotte is er nog het vierseizoenendekbed. Deze dekbedden bestaat uit meerdere delen en kun je telkens aanpassen naar het seizoen.

You may also like

Comments are closed here.