Hoe maak ik een glazen tafel schoon?


Vraag jij jezelf ook weleens af: hoe maak ik een glazen tafel schoon? Een glazen tafel ziet er heel stijlvol uit, maar heeft wel wat onderhoud nodig. Geen zorgen: als je eenmaal weet hoe je dit klusje het beste kunt aanpakken, is het gelukkig helemaal niet moeilijk. Hieronder delen we een aantal handige tips voor het schoonmaken van een glazen tafel!

1. Glazen tafel poetsen met microvezeldoek

Of je de glazen tafel nu een grondige poetsbeurt geeft of er even snel overheen veegt, het is altijd aangeraden om hier een microvezeldoek voor te gebruiken. Microvezeldoeken zijn zacht, nemen goed vuil op en beschadigen het glas niet. Bovendien komen deze doekjes ook goed van pas voor andere schoonmaakklusjes in huis, bijvoorbeeld om ramen te wassen zonder strepen.

2. Glas tafel schoonmaken met glasreiniger

Stof de tafel eerst goed af vooraleer je gaat poetsen. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen want deze kunnen het glas aantasten. Kies liever voor een schoonmaakmiddel dat speciaal bedoeld is voor glas, zoals een glasreiniger of glansspoelmiddel van de vaatwasser. Met deze producten krijg je het glazen tafelblad weer blinkend schoon!

3. Glazen tafel schoonmaken met citroen

Als je geen glasreiniger of glansspoelmiddel in huis hebt, of liever kiest voor een natuurlijk en duurzaam alternatief, dan kan je een citroen gebruiken. Snijd een citroen doormidden en meng het sap met lauwwarm water. Een paar eetlepels citroensap is reeds voldoende voor een emmer met een halve liter water. Net als de microvezeldoek, kan je het citroensap nog gebruiken om je ramen mee te lappen. 

4. Tafel streeploos schoonmaken met krantenpapier of een panty

Om het glazen tafelblad streeploos op te laten drogen, kan je het nog even na poetsen met een prop krantenpapier. Dit is heel goedkoop en je hebt het waarschijnlijk wel in huis. Je kunt deze tip overigens ook toepassen om je ramen streeploos te wassen. 

een glazen tafel schoonmaken

Heb je toch geen krantenpapier? Dan kan je het glazen tafelblad schoonmaken met een oude, maar schone, panty. Je gebruikt de panty op dezelfde manier als de prop krantenpapier. Na het poetsen met glasreiniger of citroen nog even goed na wrijven en klaar!

5. Kleine krasjes verwijderen met zilverpoetsmiddel

Misschien ontdek je tijdens het schoonmaken wel kleine krasjes op de glazen tafel. In dat geval kan je zilverpoetsmiddel gebruiken. Gebruik een microvezeldoek en wrijf voorzichtig tot de krassen verminderen of verdwijnen. 

6. Vlekken voorkomen met onderzetters

Tenslotte is voorkomen beter dan genezen. Je kunt eenvoudig vlekken op de glazen salontafel of glazen tuintafel voorkomen door onderzetters en placemats te gebruiken. Deze tafeldecoratie ziet er ook nog eens mooi uit. Kijk maar naar onderstaande voorbeelden!

Sincer Keramische Onderzetters
Sincer Keramische Onderzetters
Onderzetters Boho
Onderzetters Boho
Leisteen Onderzetters voor glazen
Leisteen Onderzetters voor glazen
Sincer Vilten Onderzetters
Sincer Vilten Onderzetters
Sincer Kurken Onderzetters
Sincer Kurken Onderzetters

You may also like

Comments are closed here.