Hoe ramen wassen zonder strepen

Hoe ramen wassen zonder strepen?


Je kent het waarschijnlijk wel: je zit op de bank, kijkt naar buiten en ergert je aan je vuile ramen. Of je het leuk vindt of niet, het is nu toch echt tijd om je ramen een flinke schoonmaakbeurt te geven. Waar kan je het beste de ramen mee wassen? En hoe ramen wassen zonder strepen? Met deze tips krijg je jouw ramen streeploos droog en blinken ze als nooit tevoren!

1. Ramen wassen azijn

Hoe ramen wassen azijn? Een sopje met azijn is ideaal om vettige plekken en vingerafdrukken mee te verwijderen. Je kunt schoonmaakazijn of appelazijn gebruiken. Zo ga je te werk: vul een plantenspuit voor de helft met warm water en voor de helft met azijn. Wanneer je jouw ramen hiermee lapt, zal je versteld staan van het resultaat. Je vensters zullen namelijk prachtig glanzen! Let er wel op dat je de vensters goed droog maakt, want anders kan de azijn het glas aantasten.

2. Ramen wassen met Dreft en een ui

Een tweede manier om je ramen te wassen, is met een sopje van warm water en een paar druppels afwasmiddel, bij voorkeur Dreft. Voeg hier een ui aan toe die je in vier delen snijdt. Je verwacht het misschien niet, maar een ui is een uitstekend middel om je vensters goed schoon te krijgen. Een ui zorgt er ook voor dat strepen geen kans krijgen. Heb je geen Dreft in huis? Dan kan je ook een ander afwasmiddel gebruiken. 

3. Gebruik een goede trekker

Na het wassen van je ramen is het belangrijk om ze goed te drogen. Hierbij speelt de trekker een belangrijke rol. Dikwijls moet je even zoeken naar een trekker die je goed bevalt. Meestal werkt een dubbele trekker fijner dan een enkele. Wil je jouw ramen wassen zonder strepen? Let er dan op dat je de rubbers goed droog maakt nadat je een strook van je venster hebt getrokken. Je kunt hiervoor een droge (microvezel)doek gebruiken.

Ramen wassen set
Ramen wassen set
Leifheit raamwisser
Leifheit raamwisser
Unger raamtrekker
Unger raamtrekker
Professionele raamwisser van Unger
Professionele raamwisser van Unger

4. Toch strepen op raam?

Heb je na het volgen van deze tips toch nog strepen op je raam? Neem er dan een oude krant bij en wrijf met een prop van het papier over de strepen. Je zal zien dat de strepen in een oogopslag verdwijnen en je weer door schone, blinkende ramen naar buiten kunt kijken.

Lees ook deze schoonmaaktips van een glazenwasser voor het beste resultaat!

You may also like

Comments are closed here.