Hoe kan je besparen op schoonmaakmiddelen?


Alles wordt duurder en dat geldt ook voor schoonmaakmiddelen. Echter heb je deze spullen wel nodig om je huis mee schoon te maken. Als je slimme keuzes maakt, kan je hier flink wat geld mee besparen. Hoe kan je besparen op schoonmaakmiddelen? Wij delen zeven handige tips!

zo kan je besparen op schoonmaakmiddelen

1. Besparen op schoonmaakmiddelen: koop minder soorten producten

Badkamerreiniger, keukenreiniger, wc reiniger… Voor iedere ruimte is er tegenwoordig wel een reiniger te vinden. Voordat je het weet, staat heel je kast vol. Dit is niet alleen overbodig, maar het kost je ook aardig wat geld. Het is echt niet nodig om de meest fancy schoonmaakmiddelen te kopen. Met één goede allesreiniger kom je al een heel eind!

2. Koop eigen merken

Als je schoonmaakmiddelen koopt, kies je beter voor goedkopere eigen merken in plaats van A-merken. Laat je niet verleiden door mooie, kleurrijke verpakkingen en geweldige teksten. Vergelijk de ingrediëntenlijst van een goedkoop en duurder merk maar eens. Dikwijls zal alleen de geur verschillen.

3. Werk met pompflesjes of dispensers

Dikwijls zit schoonmaakmiddel in flessen met grote openingen of in knijpflessen. Hierdoor is de kans groot dat je veel meer schoonmaakmiddel gebruikt dan eigenlijk nodig is. Gebruik daarom liever pompflesjes of dispensers. Je kunt lege pompflesjes of lege dispensers bewaren of kopen. Doe er bijvoorbeeld afwasmiddel of allesreiniger in.

4. Gebruik schoonmaakmiddel tot de laatste druppel

Misschien doe jij het stiekem ook wel: wanneer de fles allesreiniger bijna leeg is, doe je hem al weg nog voor hij helemaal leeg is. Hoe kan je besparen op schoonmaakmiddelen? Juist, door je laatste restje schoonmaakmiddel of afwasmiddel met water te mengen en goed te schudden tot alles is opgelost. Op die manier gebruik je alle producten tot de laatste druppel!

Hoe kan je besparen op schoonmaakmiddelen

5. Koop in bulk

Als je geld wilt besparen op schoonmaakmiddelen, doe je er goed aan om de aanbiedingen in de gaten te houden en de producten in bulk te kopen. Doe dit wel alleen met de producten die je vaak gebruikt. Het is niet de bedoeling dat je kast vol nieuwe producten staat die je vervolgens nooit gebruikt.

Dasty Algemeen Huishoud Pakket
Dasty Algemeen Huishoud Pakket
Mr. Propre Ultra Allesreiniger & Ontvetter
Mr. Propre Ultra Allesreiniger & Ontvetter
Dettol Power & Fresh
Dettol Power & Fresh
Ajax Allesreiniger Eucalyptus
Ajax Allesreiniger Eucalyptus
Andy Lotus & Acacia Allesreiniger
Andy Lotus & Acacia Allesreiniger

6. Hergebruik producten

Laten we eerlijk zijn: wegwerp schoonmaakdoekjes en keukenrollen zijn ontzettend handig. Echter zijn ze op lange termijn duur in gebruik. Bovendien zorgen ze voor extra afval. Gebruik liever schoonmaakdoekjes die je telkens opnieuw kunt wassen en hergebruiken. Ook oude lakens of shirts kunnen perfect dienen als poetsdoek!

7. Poets regelmatig

Tenslotte is het belangrijk om regelmatig te poetsen. Wanneer je het vuil laat opstapelen, dan moet je daarna alleen maar harder poetsen. Hierdoor ben je ook meer geld kwijt aan schoonmaakmiddelen. Houd dus regelmatig een flinke schoonmaak en probeer het tussendoor goed bij te houden.

You may also like

Comments are closed here.