goede kookboeken

Deze kookboeken zijn een musthave in jouw keuken


Als je zowel je keuken als je kookkunsten wilt oppimpen, dan is het aanschaffen van een aantal nieuwe kookboeken een goed idee. Deze zitten vol inspirerende gerechten en staan zeer stijlvol op een plank of in een kast in je keuken. Om alvast in de kookstemming te komen, krijg je hier onder vijf voorbeelden van kookboeken die een musthave in jouw keuken zijn.

Indorock, Vanja Leeden

Als je van de Indonesische keuken houdt, dan mag dit kookboek in je keuken niet ontbreken. Het boek zit niet alleen vol met geweldige recepten, ook is alles op een prachtige manier vastgelegd. De foto’s zorgen ervoor dat je de gerechten bijna proeft door er alleen al naar te kijken. De recepten zitten vol met kruiden en zijn geïnspireerd op wat Vanja van familie heeft geleerd. Ze combineert de recepten met indrukwekkende verhalen.

Stoofbijbel, Julius Jaspers

De kou komt er weer aan, en daarom krijgen we zin in overheerlijke stoofpotjes. Met dit kookboek leer je daar alles over. Aan de hand van stapsgewijze en duidelijke foto’s en instructies leer je precies hoe je de beste stoofgerechten op tafel kunt zetten. Dit kookboek heet niet voor niets de Stoofbijbel, en alle manieren van stoven komen dan ook voorbij. Het zijn in totaal meer dan 150 recepten, allemaal voorzien van een duidelijke uitleg.

Lekker Fred, Freddy Tratlehner

De schrijver van dit kookboek is ook wel bekend als Vjeze Fur van De Jeugd Van Tegenwoordig. Hij heeft dit kookboek vol met comfortfood gestopt en dat heeft verrassend goed uitgepakt. Het boek is zeer origineel, Fred gebruikt allerlei nieuwe namen voor de producten die hij gebruikt en er zijn mooie foto’s bij gemaakt. De moeilijkheidsgraad van de recepten ligt wat aan de hoge kant, maar door de stap voor stap bereiding moet het iedereen lukken. Een zeer leuke aanvulling in je keuken!

Everyday Fresh, Donna Hay

Als je houdt van de makkelijke maar ook gezonde keuken, dan mag je dit kookboek niet missen. Het staat vol met gezonde en simpele gerechten die je ook nog eens snel op tafel hebt. Zeer handig als je een druk bestaan hebt. Een ander voordeel van dit kookboek, is dat je dikke kans hebt dat je de meerderheid van de ingrediënten gewoon al in je voorraadkast hebt staan. Daarnaast zitten er recepten bij die je kunt bereiden in één pan, wat je ook nog afwas bespaard.

Chickslovefood – Het meal planning kookboek, Nina de Bruijn

Als laatste kan ook dit boek je keuken opfleuren. Deze is perfect voor iedereen met een drukke baan, kinderen en honger aan het einde van de dag. Chickslovefood leert je namelijk alles over het fenomeen ‘meal prepping’. Je krijgt handige tips over het maken van meerdere gerechten vanuit één pan en het goed bewaren van verschillende porties.

Keukeninrichting

Naast mooie kookboeken, kun je met veel meer elementen je keuken gezellig en sfeervol maken. Met verschillende keukeninrichting tips kom je al een heel eind. Ook een mooi serviesset mag niet ontbreken.

You may also like

Comments are closed here.