je huis gezelliger maken

Maak je huis nog gezelliger tijdens de donkere winterdagen


Natte dagen, het is eerder donker en de bladeren vallen weer van de bomen. De herfst is weer in ons land! De herfst is natuurlijk een kleurrijke periode van het jaar en om de boel thuis nog eens op te frissen zijn er een heleboel manieren om dit te doen. Lees verder voor wat tips en trucs voor een gezellige tijd in huis!

Breng de herfst in huis

Creëer subtiele details in huis die het laat lijken alsof de herfst midden in je woonkamer plaatsvindt. Speel met de decoratie zoals dennenappels, kastanjes, kleurrijke bladeren, een pompoen of heerlijke herfst achtige bloemen en planten. Soms wil het nog wel eens voorkomen dat het najaar nog warme temperaturen met zich meebrengt wat je natuurlijk niet verwacht. Het winterdekbed ligt al in gereedheid en de kruik voor in bed is al heet. Om onnodig of ongepland zweten te voorkomen kun je voor de zekerheid de mobiele airco 9000 btu aanzetten en instellen op een temperatuur. Zodra het te warm in de kamer wordt zal deze je afkoelen en zo kun je lekker met een dik winter dekbed ongestoord slapen. 

Laat de boel lekker ruiken

Een lekkere geur in huis doet wat met de sfeer in de kamer. Steek een kaars op, een olielamp met geur of wat wierook. 

Gezellige warmte

Iedereen die van gezelligheid houdt weet dat het knisperende geluid van brandend hout in een open haard, kachel, vuurschaal of dergelijke sfeer maakt. Indien je niet van deze luxe voorzien bent is een virtuele open haard op tv ook leuk om virtueel aan te steken. Biedt dit nog niet genoeg warmte, slinger dat de cv ketel, portable airco, elektrische kachel of warmtepomp aan en geniet van de warmte en gezelligheid. De koudere dagen maken het weer mogelijk om lekker onder het dekentje op de bank te relaxen, trek deze uit de kast en maak het lekker knus. 

Verlichting geeft sfeer

Verlichting creëert een persoonlijkheid voor je kamer. De kerstverlichting is nooit te vroeg aan de beurt aangezien deze wind en waterbestendig zijn. Ga eens een leuk bloemstukje maken met kerstverlichting erin en zet deze sfeermaker op een mooie plek in huis. Lampen die van lichtkleur kunnen veranderen zijn ook hartstikke leuk om de vibe in huis mee te maken. 

Muziek geeft kleur

Toe aan rust? Dit kan met muziek. Een feestje op de planning? Kies de juiste playlist. Zin in regen? Zoek een video op met tokkelende regen geluiden. Kortom gezegd, creëer een leuke playlist waar je ieder moment lekker van kunt genieten en waan je in een andere wereld. Net als tijdens je werk als bijvoorbeeld marketing specialist bij online marketing leeuwarden luister je graag naar muziek, het nieuws of een leuke podcast. Beland in de juiste stemming met de juiste noten.

Veranderen van kleur

Wat ontzettend leuk om te doen is en wat de kamer nog gezelliger maakt is het toepassen van warme kleuren op de muur. Geef je ruimte een heel andere uitstraling! Een vloerkleed met leuke kleuren is ook een optie of de kussens of het kleedje op de bank.

You may also like

Comments are closed here.