Aantal meubels in je huis

Veel of weinig meubels in je huis?


Een geheel nieuwe draai aan je inrichting geven kan de boel weer flink laten opleven. Maar hou wel rekening met het feit dat het aantal meubels in je huis ook een impact kan hebben op de rust. Teveel kan namelijk chaotisch ogen. Hier vind je enkele interieurtips de je kunt meenemen bij het inrichten van jouw woning. 

Bedenk van tevoren een opzet

Koop niet zomaar impulsief diverse meubels die je toevallig mooi vindt ogen. Zorg ervoor dat je meubels een logische en nuttige plaats hebben in je interieur. Je kunt zo beter gebruik maken van de te gebruiken ruimte. Je kunt bijvoorbeeld boeken op planken neerzetten in plaats van een grotere kast die meer ruimte inneemt. En dan hoef je niet te denken aan saaie planken, maar aan moderne uitvoeringen hiervan. Of wellicht een handige kleine tv meubel waar je al voldoende spullen in kwijt kunt. Dit zijn al enkele voorbeelden die het verschil kunnen maken. 

Ontdek met design software

Wat het effect van veel of weinig meubels in je huis is, kan je ontdekken door gebruik te maken van ontwerp software. Hier kan je je ideeën uitwerken met een beeld erbij zodat je ook meteen weet of je het wat vindt of toch niet. Zo kan je meteen ontdekken of het door jou bedachte aantal meubels in je huis misschien toch wat overdreven is (of juist niet). 

Zet de eyecatcher centraal

In paats van veel meubels te plaatsen kan je er voor kiezen om een of meerdere meubels de eyecatcher te laten zijn waarbij je enkele meubels gebruikt om spullen op te slaan. Denk aan een prachtige bank die helemaal bij de interieurstijl past. De bank neemt meestal de meeste plaats in, dus hier mag je dan ook best in investeren. 

Probeer het eens anders

Wellicht heb jij een huis wat vooral traditioneel is ingedeeld. Kies ervoor om eens gedurfd te doen met een hele andere stijl waarbij je diverse meubels en kamers in elkaar over laat lopen dankzij bijzondere moderne designs. Om meer interieurtips op te doen kan je ook eens een kijkje nemen in diverse woonmagazines en diverse zaken bezoeken.

You may also like

Comments are closed here.