Handig: 7x Maizena gebruiken in huis


In vrijwel iedere keuken is wel een gele doos maizena te vinden. Het is ideaal om een saus mee te maken of de juiste structuur te krijgen bij een ovenschotel. Maar wist je dat je maizena nog voor andere klusjes kunt gebruiken? Ook in het huishouden komt die gele doos goed van pas. Wij zetten zeven handige tips op een rijtje!

Maizena gebruiken in huis

1. Vetvlekken verwijderen met maizena

Zitten er vetvlekken op de keukenmuur of heb je ergens anders vet gemorst? Maizena is de oplossing! Doe een klein beetje maizena op een doekje en wrijf hier voorzichtig de vlek mee in. Normaal zou het vet nu sneller los moeten laten. Op vlakke oppervlakken mag je het bindmiddel gerust tien à vijftien minuten laten inwerken.

2. Tapijt opfrissen met maizena

Kan je tapijt wel een opfrisbeurt gebruiken? Strooi er dan een beetje maizena overheen. Laat dit een half uurtje intrekken en zuig het vervolgens op met de stofzuiger. Vieze geurtjes in je tapijt verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ook met deze 6 handige tips kan je je vloerkleed schoonmaken!

3. Knuffels opfrissen

Knuffels zijn dikwijls onmisbaar voor kinderen, dus een rondje in de wasmachine is niet altijd mogelijk. Bovendien mogen niet alle knuffels zomaar in de wasmachine. Gelukkig kan je ze met een beetje maizena snel en makkelijk opfrissen! Wrijf een beetje van het bindmiddel over de knuffel, laat het vijf minuten inwerken en maak hem dan schoon met een vochtige doek.

7x Maizena gebruiken in huis

4. Vacht van huisdier verzorgen

Soms begint de vacht van je huisdier een beetje te stinken. Echter is een bad klaarmaken voor je viervoeter vaak te veel werk. Ook voor deze klus komt dat gele doosje goed van pas! Doe een beetje maizena op een borstel en borstel hiermee de vacht van je huisdier. Het middel werkt eigenlijk net zoals een droogshampoo en neemt snel vieze geurtjes op. Makkelijker kan haast niet!

5. Knopen en klitten losmaken

Zit er een knoop in een schoenveter, touwtje of sieraad dat je er moeilijk uitkrijgt? Maizena kan je grip versterken. Doe daarom een beetje van het bindmiddel over de knoop heen om hem makkelijker los te krijgen. Ook voor klitten in je haar of dat van je huisdier kan je een beetje maizena gebruiken.

6. Zilver poetsen

Een badje van maizena kan wonderen verrichten voor je zilver. Meng maizena met water en wrijf het mengsel met een doek over je zilver. Spoel het daarna af met water en je zilver blinkt weer als nooit tevoren! 

7. Strijken

Tenslotte kan dit bindmiddel helpen om je kleding kreukvrij te maken. Meng twee eetlepels  van het natuurlijke zetmeel met 475 milliliter water in een sprayflacon. Spray het mengsel vervolgens op het te strijken kledingstuk, laat het één minuut inwerken en strijk het zoals gewoonlijk. Je zal zien dat je kledingstuk veel minder kreuken bevat!

Handig 7x Maizena gebruiken in huis

Je leest het: dit gele doosje is onmisbaar in huis. Niet alleen in de keuken, maar ook voor vele andere klusjes. Maizena is heel goedkoop want het kost nog geen euro. Bovendien is het lang houdbaar waardoor je er het maximale uit kunt halen. Waar wacht je nog op?!

You may also like

Comments are closed here.