Handig: 5 dingen die je met huishoudfolie kunt doen


Je hebt waarschijnlijk wel huishoudfolie in huis. We dekken er dikwijls eten mee af om het langer vers te houden. Maar wist je dat je nog veel meer kunt doen met huishoudfolie? Je kunt een rol folie bijvoorbeeld gebruiken voor deze vijf dingen!

Handige dingen die je met huishoudfolie kunt doen

1. Huishoudfolie houdt roomijs lekker

Je kent het vast wel: je haalt een bak ijs uit de diepvries om vervolgens te zien dat je roomijs onder de ijskristallen zit. Je kunt het natuurlijk nog steeds eten, maar heel erg lekker is dit niet. Om vriesbrand te voorkomen, kan je het ijs met huishoudfolie bekleden. Leg de folie direct op het ijs en bekleed ook de binnenkant van de bak met folie. Daarna plaats je het deksel er weer op. Een handig trucje om te voorkomen dat er ijskristallen op je heerlijke ijs terechtkomen!

2. Bananen vers houden met huishoudfolie

Zo vervelend: je hebt net een tros bananen gekocht en binnen no time kan je de helft alweer weggooien omdat ze te snel bruin zijn geworden. Gelukkig is er een trucje waardoor je bananen minder snel bruin worden en langer meegaan. Je raadt het al: huishoudfolie! Wikkel een beetje folie rond de steel van de banaan. Zo wordt het rijpingsproces tegengehouden waardoor de bananen minder snel bruin worden. Op die manier kan je dus gewoon weer een volle tros kopen.

3. De koelkast schoon houden

De koelkast schoonmaken is wellicht niet je favoriete klusje. Echter moet het vaak gebeuren wanneer er iets lekt en viezigheid veroorzaakt. Wil je de koelkast vanaf nu schoon houden? Bekleed de planken in de koelkast dan met huishoudfolie. Mocht er dan iets lekken, kan je gewoon de folie weggooien en er een nieuwe op leggen. Handig, toch?

dingen die je met huishoudfolie kunt doen

4. Lekkende verzorgingsproducten voorkomen

Ga je binnenkort op vakantie? Dan komt deze tip goed van pas! Wellicht heb je het al eens meegemaakt: je hebt je douchegel en shampoo netjes in je toilettas gestopt, maar door een lekkende fles zit al je kleding onder de zeep. Bah! Vanaf nu kan je dit gemakkelijk voorkomen door folie over de opening van de fles te spannen voordat je de dop er weer op draait. 

5. Een fruitvliegjesval maken

Tenslotte kan je zelf een fruitvliegjesval maken met behulp van deze folie. Zo ga je te werk: leg wat rijp fruit in een glas en span de folie eroverheen. Wanneer je hier kleine gaatjes in steekt met een mes, komen de fruitvliegjes op de geur van het fruit af maar kunnen ze er niet meer uitkomen. 

Lees ook: 5 leuke dingen die je met kartonnen dozen kunt doen

You may also like

Comments are closed here.