Kunst voor in de slaapkamer


Je slaapkamer wordt een echte leefruimte. Je slaapt er niet enkel, maar je geniet er van een boek, of je trekt je er af en toe terug om lekker te ‘niksen’. Je wilt dan ook dat je slaapkamer leuk en sfeervol is aangekleed. Kunst helpt hier heel erg in! Maar welke slaapkamerkunst kies jij? Kies je een schilderij voor in de slaapkamer, of eerder een sculptuur of prachtige foto’s? Eén ding is zeker: kunst bepaalt voor een groot stuk de atmosfeer.

Welke slaapkamerkunst past het beste?

Een algemene tip die we zouden willen geven is: hou het rustig. Schreeuwerige kleuren kunnen enkel als je het kunstwerk als enige eyecatcher wilt gebruiken. Beter is om de tinten van je kunstwerk vrij neutraal te houden, zodat het niet stoort als je er naar kijkt. Kies voor kleuren die verder ook in je interieur voorkomen. Zo laat je je kunstwerk perfect in je slaapkamer passen.

Welke kunst voor in de slaapkamer kies jij?

Er zijn heel wat mogelijkheden als het om kunst voor in de slaapkamer gaat. Kunst kan alles zijn: een beeldhouwwerk, een schilderij, een foto of om het even welk ander decoratief object. Grote foto’s en een mooi schilderij voor in de slaapkamer passen heel goed boven het bed. Je kan natuurlijk ook eens het tegenovergestelde doen en je schilderij aan de tegenoverliggende muur hangen. Zo heb jij van uit je bed zicht op je kunstwerk. Een beeldhouwwerk als slaapkamerkunst kan ook perfect! Laat het niet te veel overheersen, maar zet het toch op een mooie plaats waar het in het oog springt. Het is stijlvol en toont dat je met zorg je slaapkamer inricht.

Kies kunst die persoonlijk is

Je slaapkamer is een intieme plek waar je vooral wilt genieten. Kies daarom voor persoonlijke kunst. Ga voor een foto die jij zelf genomen hebt. Of kies bijvoorbeeld een schilderij van een kunstenaar die je persoonlijk kent. Kies voor een onderwerp dat persoonlijk met jou te maken heeft. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met je beroep of je hobby’s. Denk bij de aanschaf altijd: ‘wat maakt mij blij aan dit kunstwerk?’ Als je dit voor ogen houdt, kun je geen verkeerde keuze maken!

You may also like

Comments are closed here.