deurbeslag

Gids voor deurbeslag


Dus je bent op zoek naar deurbeslag, zoals een deurklink, of andere deur accessoires voor in huis? Lees dan deze eenvoudige gids om jezelf te informeren over deurbeslag binnendeur, functies, afwerkingen en andere belangrijke informatie. Het is gemakkelijker en goedkoper om de eerste keer de juiste artikelen te bestellen in plaats van te moeten bestellen, retourneren en opnieuw bestellen om de artikelen te krijgen die je nodig hebt. Kortom, in onderstaand artikel geven we je een overzicht zodat je makkelijker het juiste deurbeslag kunt bestellen.

Standaardafmetingen voor deurknoppen

De eerste stap bij het bestellen van deurbeslag is uitzoeken wat je nodig hebt. Voordat we ingaan op de verschillende deurknop functies, is het belangrijk om te weten wat je ‘deur voorbereiding’ is, zodat je geen knoppen bestelt die niet kunnen worden gebruikt. Je moet daarom de doornmaat, de maat van het boorgat, de maat van de dwarsboring en de dikte van de deur controleren.

Doornmaat 

Het boorgat is het grote gat waar de eigenlijke deurknop wordt ingebracht en gemonteerd. De dwarsboring is het kleine gaatje aan de rand van de deur. De deurklink wordt eerst in de dwarsboring gestoken. Deze gaat daarna door het grote boorgat en dan wordt de deurknop gemonteerd. De doornmaat is de afstand van de rand van de deur tot het midden van het grote boorgat. Hoewel veel fabrikanten van deurknoppen hun hardware met een verstelbare doornmaat leveren, doen sommige dat niet. Het kan zijn dat je daarom bij het bestellen op deze gegevens moet letten.

De deurdikte kan variëren. De meeste fabrikanten van deurbeslag maken hun producten in bepaalde standaarddiktes. Heb je een dikkere deur dan de standaard maten, neem dan contact op met een fabrikant of winkel. Mogelijk kunnen ze iets aanbevelen dat voor jouw deur werkt.

Enkele en dubbele cilinder nachtschoot

Een nachtschoot wordt gebruikt om de deur veilig te vergrendelen met een dikke grendel die in de stijl wordt gestoken. Nachtschoot is verkrijgbaar in enkele cilinder en dubbele cilinder uitvoeringen. Nachtschoot met één cilinder heeft een cilinder met sleutel aan de buitenkant en een draaiknop om de deur aan de binnenkant te vergrendelen en ontgrendelen. Dubbele cilinders hebben aan beide zijden een cilinder met spie.

Een cilinder nachtschoot wordt over het algemeen gebruikt in combinatie met een deurknop of deurkruk met sleutel op de buitendeur naar de voortuin of de nieuwe ingerichte achtertuin. Nachtschoot met één cilinder wordt ontgrendeld met een sleutel aan de buitenkant en een duim draai aan de binnenkant.

Nachtschoot met dubbele cilinder wordt aan beide zijden vergrendeld of ontgrendeld met een sleutel. Dit is een goede optie voor deuren met glas erin, omdat een indringer de deur niet kan ontgrendelen, zelfs als het glas gebroken is. Deze optie wordt niet aanbevolen voor de meeste buitendeuren, omdat in geval van nood de inzittenden naar een sleutel moeten zoeken voordat ze kunnen ontsnappen.

In plaats van een gewone deurknop en nachtschoot op de voordeur, geef je jouw voordeur meer elegantie door gebruik te maken van bepaalde deurklinken, die zijn er namelijk in erg veel stijlen. Handgrepensets zijn ook verkrijgbaar in veel verschillende afwerkingsopties, zodat deze passen bij het interieur. Dit zorgt voor continuïteit in het hele huis. Handgreepsets vergrendelen over het algemeen niet op het handgreep gedeelte, maar worden geleverd met een nachtschoot om de deur te beveiligen. Handgrepen zijn verkrijgbaar met enkele cilinder of dubbele cilinder nachtschoot, of als dummy set. 

Als je slechts één deur hebt, wil je meestal een deurkruk met een nachtschoot met één cilinder. De nachtschoot vergrendelt met een sleutel aan de buitenkant en vergrendelt of ontgrendelt met een duim draai aan de binnenkant. Als je een glazen voordeur hebt, kun je denken aan de dubbele cilinder nachtschoot.

You may also like

Comments are closed here.