Geld besparen in het huishouden

Geld besparen in het huishouden: 5 tips


Geld besparen in het huishouden is heel fijn, en al helemaal als het je weinig tijd en moeite kost. Denk niet te snel dat er in jouw huishouden weinig te besparen valt. Het is vrijwel altijd mogelijk om minder geld uit te geven, zonder dat je daar last van hebt. Wil jij graag aan de slag? In dit artikelen delen we vijf handige tips om geld te besparen in het huishouden!

1. Geld besparen in het huishouden: besparen op boodschappen

Als we denken aan de maandelijkse kosten waar veel geld naartoe gaat, dan horen boodschappen daar absoluut bij. Toch zijn er heel wat manieren om te besparen op boodschappen. Zo is het bijvoorbeeld handig om je voorraadkast te checken voordat je naar de supermarkt gaat. Op die manier weet je welke producten je allemaal in huis hebt en koop je alleen wat nodig is. Het heeft  namelijk geen zin om pasta te kopen als je nog drie pakken in de kast hebt liggen. 

Daarnaast raden we aan om een boodschappenlijstje te maken. Je zal minder impulsaankopen doen als je op voorhand alles hebt genoteerd. Probeer ook zeker de huismerken eens. Die zijn een stuk goedkoper en vaak net zo lekker als de echte merken. En als we nog een laatste tip mogen geven: ga nooit met een lege maag naar de supermarkt want dan is de kans groot dat je meer koopt dan nodig is. 

2. Geld besparen op water


Ook het gebruik van water is een kost die flink kan oplopen. Zeker als je een groot gezin hebt met meerdere kinderen. Eén van de belangrijkste tips om water te besparen is een douche nemen in plaats van een bad. Als je vijf minuten doucht, verbruik je ongeveer 75 liter water. Wanneer je een bad neemt, verbruik je bijna het dubbele! Hoe ontspannend een bad ook mag zijn, als je wilt geld besparen in het huishouden is douchen toch verstandiger. Douchen je kinderen niet graag? Maak er dan een leuke challenge van: wie het snelste kan douchen is de winnaar! Hier vind je nog meer tips om water te besparen in huis.

3. Doe de was op 30 of 40 graden

Kleine wasjes, grote wasjes, stop ze in je wasmachine! Alleen hoeft je was niet altijd op zestig graden gewassen worden. Hoe grondig je machine wast, hangt niet alleen af van het programma of de temperatuur, maar vooral van je wasmiddel. Moderne wasproducten zorgen ervoor dat je was na een uurtje op dertig graden net zo schoon is als op zestig graden. Draai die knop dus gerust een paar tikjes naar beneden. Je kunt er aardig wat water en energie mee besparen! Hieronder vind je de populairste wasmiddelen van dit moment. Geniet jij straks ook van zo’n heerlijk geurende was? 

4. Check abonnementen

Veel gezinnen hebben abonnementen die niet of nauwelijks gebruikt worden. Wil je geld besparen in het huishouden? Controleer deze maandelijkse kosten dan eens. Misschien heb je een duur abonnement van de sportschool terwijl je er nauwelijks naartoe gaat. Of misschien kijk je de laatste tijd geen televisie meer en alleen nog Netflix. Ook je ‘goedkope’ telefoon abonnement is de moeite waard om nog eens te herbekijken. Door het stoppen van onnodige abonnementen en andere goedkope abonnementen af te sluiten, kan je heel wat geld besparen. 

5. Verkoop (oude) spullen

Een laatste tip is om regelmatig op te ruimen. Opruimen creëert niet alleen een opgeruimd huis. Het zorgt er ook voor dat je spullen tegenkomt die je nauwelijks of niet meer gebruikt. In plaats van deze rechtstreeks in de prullenbak te gooien, kan je deze tweedehands verkopen. Kleding, speelgoed, meubels, elektronica… Vrijwel alles kan je tegenwoordig verkopen. Je zal er misschien niet rijk van worden, maar alle beetjes helpen. Je verdient er in ieder geval meer aan dan dat je alles in huis laat staan terwijl je er niets meer mee doet.

Zo, met deze vijf tips kan je geld besparen in het huishouden. Je voelt het misschien niet vanaf de eerste dag, maar op lange termijn kan je veel geld besparen. Je hoeft heus niet je hele levensstijl om te gooien om goedkoper te leven. Met deze tips kan je al snel honderden euro’s per jaar besparen en dat zonder veel moeite!

You may also like

Comments are closed here.