functies van een blokhut

Functies van een blokhut


In steeds meer tuinen verschijnt een blokhut. Een blokhut verschilt enigszins van een tuinhuis. Dit heeft vooral te maken met de constructie. Een blokhut bestaat uit muren van massief hout, waarbij de houten balken in de hoeken bij elkaar worden gehouden. Een tuinhuis daarentegen heeft een geraamte waartegen planken worden gemonteerd. Een blokhut heeft hierdoor een veel robuustere uitstraling. Ook het dak bepaald voor een groot gedeelte de uitstraling. Je hebt daarbij keuze uit een blokhut met hellend dak en een blokhut met plat dak. Maar waarvoor kun je een blokhut gebruiken?

Berging

Tuingereedschap en ander gereedschap nemen altijd vrij veel ruimte in. Als je geen schuur hebt, of de schuur is te klein, dan kan een blokhut uitstekend dienen als een berging. Naast gereedschap kun je in de winter hier ook je barbecue stallen of je maakt van je blokhut een fietsenstalling. Als je elektriciteit in je blokhut hebt, kun je hier gemakkelijk je elektrische fiets opladen.

Speelruimte voor de kinderen

Voor kinderen is niets zo leuk om een eigen speelhuisje te hebben. Als je de blokhut omtovert tot een speelruimte voor de kinderen kun je de blokhut in vrolijke kleuren of in een bepaald thema schilderen. In de blokhut zelf kunnen kinderen al hun speelgoed kwijt en de hele dag in hun eigen huisje spelen.

Werkruimte

Wil je vanuit huis werken, maar je hebt geen ruimte voor een kantoor in je huis? Of je werkt aan de eettafel en je hebt last van spelende kinderen? Van een blokhut kun je een prima werkruimte maken. Wel is het verstandig om de blokhut dan goed te isoleren, zodat je ook ‘s winters warm kunt werken. Denk ook aan de afwatering, vooral als je een blokhut met plat dak hebt, dan voorkom je lekkage.

Logeerruimte

Als je regelmatig gasten ontvangt die blijven slapen, dan is het een idee om je blokhut te gebruiken als een logeerkamer. Je kunt het zo luxe mogelijk maken met isolatie, badkamer, slaapruimte en eventueel een keukentje.

Ontspanningsruimte

Altijd al eens een eigen wellness willen hebben? Dit kun je realiseren in een blokhut. In de blokhut kun je een sauna installeren, een douche of een heerlijke jacuzzi. Als je nu thuiskomt na een drukke en stressvolle dag, is het heerlijk om je even terug te trekken in je blokhut.

You may also like

Comments are closed here.