hotel slaapkamer

Een slaapkamer met een luxe hotel gevoel creëren


Veel hotelkamers stralen luxe uit gecombineerd met een warm en huiselijk gevoel. Ze zijn zo mooi ingericht dat je er eigenlijk niet weg wilt. Helaas is dat niet mogelijk. Wel is het de ideale inspiratiebron om je slaapkamer hier in om te toveren. Wil je een slaapkamer met een luxe hotel gevoel creëren? Laat je inspireren door onze tips. 

Het bed

Om een exclusieve slaapkamer te creëren is het bed eigenlijk het belangrijkste onderdeel. Om een luxe slaapkamer te creëren, moet je op zoek gaan naar een zo groot mogelijk exemplaar. Daarnaast is het belangrijk dat het bed ook een hoofdbord heeft. Kies er bijvoorbeeld een uit met een luxe stof, zoals velours. Boxsprings hebben hierbij vaak de voorkeur. De meeste mensen denken dat je flink wat kussens op het bed moet plaatsen om het er luxe uit te laten zien, terwijl vier kussens eigenlijk al voldoende is. 

Raambekleding

Ook de juiste raambekleding is erg belangrijk om een exclusieve slaapkamer te creëren. Zoals houten jaloezieën bijvoorbeeld. Houten jaloezieën zijn ideaal voor mensen die liever geen raambekleding van stof willen. Voor een clean uitstraling kun je kiezen voor jaloezieën met een gladde afwerking, dus zonder nerf. Naast dat ze stijlvol zijn en ze een luxe uitstraling geven, zijn ze ook erg praktisch. De latjes kun je namelijk kantelen, maar ook op en neer bewegen. Zo heb je controle over lichtinval en inkijk. Naast houten jaloezieën zijn er nog veel andere soorten raambekleding die je slaapkamer een luxe uitstraling kunnen geven. Denk hierbij aan plissegordijnen, luxe vouwgordijnen en luxe rolgordijnen bijvoorbeeld. 

Warme kleuren en symmetrie

Om een hotel gevoel te creëren, kun je voor warme kleuren kiezen in de slaapkamer. Bij hotels worden vaak diepgroene, blauw en vergrijsde bloem tinten gecombineerd met oud roze en okergele accenten. Hier kun je dan nog subtiele woonaccessoires aan toevoegen in de kleur goud bijvoorbeeld. Iets wat elke hotelkamer heeft, is een nachtkastje met een lamp aan iedere kant van het bed. Dit zorgt voor symmetrie in de slaapkamer. Ook dit kun je terugbrengen in je eigen slaapkamer. Je slaapkamer zal hierdoor ook meer rust uitstralen, omdat door de symmetrie meer eenheid hebt. 

Kunst

Dit is je waarschijnlijk wel eens opgevallen als je ooit in een hotel hebt overnacht. Hotelkamers hebben vaak kunst aan de muur hangen. Dit kan je terugbrengen in jouw slaapkamer. Natuurlijk is niet elke print en elke kleur hiervoor geschikt. Ga bijvoorbeeld voor een modern of klassiek stuk kunst. Het is belangrijk dat je hier goed bij stil staat, want een stuk kunst heeft een groot effect op de uitstraling van de slaapkamer.

You may also like

Comments are closed here.