schutting maken

Een schutting maken: Waar let je op?


Wil jij een nieuwe schutting maken in je tuin? Of ben je net verhuisd, maar is er nog geen schutting aanwezig? Dan kan het gewenst zijn om een schutting te plaatsen. Deze kun je erg goed maken uit hout, maar je kunt er ook stenen of beton voor gebruiken. Afhankelijk van je eigen wensen en behoefte, kun je een schutting maken die bij je past. Uiteraard zijn er enkele aspecten waar je rekening mee moet houden als je een schutting gaat maken. In dit blog bericht willen we je graag wijzen op deze aspecten.

Verschillende soorten schuttingen

Zoals al een klein beetje prijs is gegeven, zijn er verschillende soorten schuttingen waar je gebruik van kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een schuur die compleet gemaakt is van hout. Het voordeel hiervan is dat het erg gemakkelijk te bewerken is. Als er op een gegeven moment een plank los komt te zitten door wat voor reden dan ook, kun je deze erg gemakkelijk vervangen. Vervolgens kun je ook kiezen voor een schutting met beton of met stenen er tussen. Dit is een zeer stevige manier van een schutting maken, maar hij is wel moeilijker te bewerken. Het is verstandig om de stenen te bewerken met WS imperial black beits. Dit zorgt er namelijk direct voor dat de stenen vele malen langer mee gaan. De keuze voor een schutting kan dus erg bepalend zijn voor de tuin

Een houten schutting maken

Een optie die je hebt is het maken van een schutting van hout. Het voordeel van hout is dat het erg gemakkelijk te bewerken is. Wel moet je er op toezien dat je het hout voorziet van zwarte beits. Dit zorgt er namelijk voor dat het hout veel langer mee gaat en je er ook langer van kunt genieten. Als je het hout namelijk niet goed behandelt, kan het snel gaan rotten. Het hout krijgt dan namelijk veel last van weersinvloeden, zoals bijvoorbeeld regen. Als je het hout hebt voorzien van tuinbeits, wordt het hout beter waterafstotend. Hierdoor neemt het minder tot geen water op, waardoor het hout veel langer goed blijft. Daarnaast kun je er voor kiezen om de palen van beton te laten maken, zodat de schutting extra sterk wordt.

Ga jij een schutting maken? Zorg ervoor dat je de juiste beits gebruikt van Beitz.nl; De specialist op het gebied van beits voor je tuinartikelen.

Een schutting van steen of beton maken

Een keuze die je hebt is om de schutting compleet of voor een groot gedeelte van steen of beton te maken. Het voordeel van deze schutting is dat het sterker is dan een houten schutting. Het nadeel is echter dat het ook moeilijker weg te halen of te veranderen is. Je kunt beginnen met een klein muurtje van steen te maken in de grond. Vervolgens kun je tussenstukjes met steen omhoog bouwen. Daar tussenin kun je er voor kiezen om hout te gebruiken. Zo heb je een zeer stevige fundering van stenen, maar behoudt je het uiterlijk van een houten schutting. Vervolgens kun je het hout in een bepaalde vorm maken dat je een hele mooie uitstraling krijgt. Dit kun je natuurlijk zelf bepalen aan de hand van de tuin.

You may also like

Comments are closed here.