Een-opgeruimde-slaapkamer

Een opgeruimde slaapkamer: deze spullen kunnen vandaag nog weg!


Een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd. Dat geldt ook voor de slaapkamer. Rondslingerende sokken en overvolle kasten en lades zijn allesbehalve rustgevend. Sterker nog: rommel in de slaapkamer kan je nachtrust ernstig beïnvloeden. Je slaapkamer eens flink opruimen is dus de boodschap! Breng ongebruikte spullen niet allemaal naar een andere kamer want zo verschuif je het problemen en blijf je stress ervaren. Spullen weggooien of doneren is een betere optie. Ga dus met een vuilniszak door je slaapkamer heen en gooi deze spullen weg voor een opgeruimde slaapkamer!

1. Opgeruimde slaapkamer: extra kussens

Heb je extra kussens in de kast liggen voor logeerpartijtjes of kampeervakanties? Dat is nergens voor nodig! Die kussens liggen alleen maar in je kast te verstoffen totdat ze één keer in het jaar gebruikt worden. Neem op vakanties gewoon de kussens mee die je gebruikt en vraag logees om hun eigen kussens mee te brengen. Probeer niet te denken dat je die kussens ‘misschien’ nog nodig hebt. Hierdoor bewaar je een heleboel rommel voor een dag die waarschijnlijk nooit komt.

2. Slaapkamer opruimen: sokken

En hé, nu je toch aan het opruimen bent… Trek dan ook eens je sokkenlade open. Gooi alle sokken op de grond en haal de eenzame sokken eruit. Vind je geen matchende sok? Gooi ze dan weg! Heb je sokken met gaten? Weg ermee! Probeer dit een paar keer per jaar te doen want eenzame sokken zijn er sneller dan je denkt.

3. Spullen weggooien: schoenen

Bewaar jij jouw schoenen in de slaapkamer? Dan kan je die ook eens flink opruimen! Wees streng voor jezelf en bewaar alleen de schoenen die je daadwerkelijk draagt. Pumps die niet lekker zitten maar die je ‘misschien’ nog bij een gelegenheid nodig hebt, kan je beter doneren. Oude sneakers die er nog goed uitzien maar die je nooit draagt? Geef ze weg! Versleten en kapotte schoenen kan je beter meteen weggooien want daar doe je niemand nog een plezier mee.

4. Sieraden

De vrouwen onder jullie zullen dit vast herkennen: er staat een doosje met sieraden in je slaapkamer die je eigenlijk nooit draagt. Misschien zijn ze verkleurd, kapot, ouderwets of hebben ze gewoon hun beste tijd gehad. Bewaar de sieraden met een diepe betekenis. Mooie, kapotte sieraden kan je laten repareren bij de juwelier. Hang je sieraden vervolgens op een mooi sieradenrekje en zet dit op een kast. Als je de sieraden ziet, dan zal je er ook vaker naar grijpen om ze te dragen.

5. Boeken en tijdschriften

Lees jij graag voor het slapengaan? Dan is de kans groot dat er een paar boeken en tijdschriften op je nachtkastje rondslingeren. Plaats de boeken die je nu niet leest terug in de kast en doe oude tijdschriften bij het oud papier of geef ze aan een vriend(in). Laat alleen het boek en tijdschrift liggen dat je op dit moment leest.

6. Kledinghangers

Kan jij een kledingwinkel openen met de hoeveelheid kledinghangers die je in de kast hebt hangen? Hoog tijd om er een paar weg te doen! Een kledingkast vol hangers ziet er namelijk erg rommelig uit. Gooi plastic en gratis hangers weg en vervang ze door houten kledinghangers in dezelfde kleur. Dit ziet er veel mooier uit en geeft een rustige uitstraling.

7. Rommelhoekje

Last but not least: het rommelhoekje! Vrijwel iedereen heeft een rommelhoekje in de slaapkamer. Die ene plek waar je alle spullen deponeert waar je even geen raad mee weet. Kleren, pyjama, riemen, opladers… alles belandt op dat ene hoopje. Ruim dit rommelhoekje op en leg alles op de juiste plek. Neem jezelf ook voor om dat hoekje rommelvrij te houden. Een opgeruimde slaapkamer ziet er niet alleen netjes uit, het geeft ook veel meer rust in je hoofd!

Als je deze spullen vandaag nog weggooit, dan creëer je binnen no time een opgeruimde slaapkamer waar je helemaal tot rust komt! Voor je aan de slag gaat is het wellicht interessant om ook dit artikel te lezen: Opruimen voor beginners: 5 handige tips!

You may also like

Comments are closed here.