Een lekkere douchekop, daar heb je elke ochtend plezier van!


Een regendouche

Je hebt ze vast wel eens gezien: een regendouche. Een grote ronde of vierkante tegel waaruit het water als regen over je heen valt tijdens het douchen. Misschien ben je zelf in het bezit van zo een lekkere regendouche. Twijfel je over het kopen van een normale douchekop of een grote regendouche, dan kan dit artikel je wellicht helpen. Hierin worden namelijk een aantal van de grootste voordelen en nadelen van een regendouche benoemd.

Voordelen van een regedouche

Een groot voordeel van een regendouche is de grote en brede straal waaronder je kunt douchen. Hierdoor waan je jezelf tijdens het douchen in een luxe resort. De grotere tegel van de regendouche zorgt voor een groter oppervlak waarover het water verdeeld kan worden. Door de verschillende vormen en maten die er in de markt verkrijgbaar zijn, kun je een lekkere douchekop voor jezelf uitkiezen. Combineer je de regendouche met een handdouche dan heb je het genot van een regendouche en het gemak van een handdouche om bijvoorbeeld je haar uit te spoelen. De grote douchekop zorgt er daarnaast voor dat je het minder snel koud hebt in de douche omdat de straal je hele lichaam kan bedekken.

regendouche

Nadelen van een regendouche

De grote en brede straal van een regendouche heeft ook een nadeel. Hoe groter de douchetegel van de regendouche, hoe groter het oppervlak waarover het water moet worden verspreid. De druk van de straal zal hierdoor afnemen. Dit is in de meeste nieuwbouwhuizen geen problemen. Bij oudere huizen en huizen met een boiler kan dit wel tot de nodige problemen leiden. De kracht achter de straal neemt enorm af of de boiler is sneller leeg. Een regendouche verbruikt normaliter meer water dan een normale douchekop. Dit hoeft echter niet perse. Door de grote douchekop wordt het water over een groter oppervlak verspreid, waardoor je met een minder harde straal (minder waterverbruik) toch fijn kunt douchen. Let bij de keuze voor een regendouche op of je plafond in de douche niet te laag is. Vaak komt een regendouche niet direct uit het plafond maar hangt hier een stukje onder. Tussen de regendouche en jezelf is tenminste 30 centimeter nodig om te genieten van het effect van de lekkere regendouche. Een andere groot nadeel van een grote douchekop is de prijs. Een regendouche is duurder in de aanschaf vergeleken met een normale douchekop, mede doordat je vaak naast de regendouche ook een handdouche aanschaft.

Zoals je kunt zien heeft een grote regendouche een aantal voordelen maar ook nadelen. De keuze voor een lekkere douchekop wordt voornamelijk bepaald door het geld wat je ervoor over hebt en de luxe die je vind dat een grotere douchekop je geeft.

You may also like

Comments are closed here.