kindvriendelijke woonkamer

Een kindvriendelijke woonkamer inrichten doe je zo!


Ga je verhuizen of je woonkamer opnieuw inrichten? Dan is het verstandig met de geplande make-over rekening te houden met je kinderen of een wens voor kinderen in de toekomst. Op deze manier kun je direct voor een kindvriendelijke vloer en duurzame meubels kiezen. Hoe richt je je woonkamer op een kindvriendelijke manier in? Wij geven je wat tips.

De kindvriendelijke vloer

De juiste vloer kiezen, kan je later veel ongemak besparen. Als je kinderen hebt, kies je het liefst voor een vloer die makkelijk schoon te maken is. Er zal waarschijnlijk regelmatig een sapje worden gemorst of met (modderige) schoenen door de woonkamer worden gerend. Wanneer je een opstalverzekering afsluit, houd je er het beste rekening mee dat de kans op beschadiging van je vloer groter is met kinderen in huis. Kindvriendelijke vloeren zijn het beste niet glad of hard (in verband met valpartijen) en het is fijn als ze een geluiddempende werking hebben. Tapijt is zacht en dempend, maar niet eenvoudig schoon te maken. Tegels zijn dan wel weer eenvoudig schoon te maken, maar de vloer is erg hard. Laminaat heeft veel voordelen. In welke mate dit het geluid dempt, is grotendeels afhankelijk van de ondervloer. De ideale keuze voor een kindvriendelijke woonkamer is de gietvloer. Deze vloer is naadloos en zeer eenvoudig schoon te maken. Het heeft een dempende werking, is niet hard en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. 

De juiste bank

Welke bank is perfect voor een huishouden met kinderen? Allereerst een die eenvoudig schoon te maken is. Dit kan een leren bank zijn, maar ook bijvoorbeeld een velours bank. Een sofa van katoen is dan weer iets minder geschikt, omdat vlekken hier lastiger uit te halen zijn. Qua kleur kun je in principe alle kanten op. Zeer geschikt zijn melange banken, want dankzij de verschillende kleurschakeringen vallen eventuele vlekken veel minder op. Kies bovendien voor een bankstel dat groot genoeg is. Een loveseat is leuk wanneer je met zijn tweetjes bent, maar heb of wil je meerdere kinderen, dan is een wat ruimere hoekbank een goed idee. Je kunt ook een wat kleinere bank combineren met een of twee fauteuils.

Het juiste meubilair

Kies het liefst voor meubilair dat gemakkelijk schoon te maken is en dat geen vingerafdrukken laat zien. Een hoogglans kast in de woonkamer kan mooi staan, maar je zult het dagelijks moeten poetsen om het vlekvrij te houden. Let vooral ook op de vormen van meubels. Overweeg bijvoorbeeld een ronde eettafel te nemen in plaats van een rechthoekige. Zo zijn er geen scherpe hoeken waaraan je kind zijn hoofd kan stoten. Daarnaast is een zachte poef het perfecte alternatief voor een salontafel.

You may also like

Comments are closed here.