eettafel uitkiezen

3 tips voor het uitzoeken van een nieuwe eettafel


Ben jij op zoek naar een nieuwe eettafel? Het aanbod is enorm groot, dus kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Veel mensen hebben bovendien geen idee wat voor tafel goed zou staan in hun interieur, en vragen daarom advies aan een stylist. Dit is echter als je onderstaande tips in acht houdt helemaal niet nodig. De juiste nieuwe eettafel vinden is bovendien makkelijk als je weet waar je moet zoeken. Bij MisterTafel.nl hebben ze een ontzettend groot assortiment, en kun je bovendien zelf kiezen wel blad je met welke poten combineert. Zo personaliseer je heel gemakkelijk je eigen eettafel, en past hij dus altijd goed in de ruimte waar je hem neerzet.

Tip 1: Kies de juiste vorm

Veel mensen gaan automatisch voor een rechthoekige eettafel, maar is dat wel zo verstandig? Het is een hele veilige keus, maar niet perse de meest sfeervolle. Een ronde tafel biedt namelijk veel meer gezelligheid, want als je daaraan zit kun je iedereen goed zien en makkelijker gesprekken voeren. Aan een ronde tafel is er nooit iemand die op kop zit, en krijgt iedereen evenveel mee van wat er wordt gezegd. Een ronde tafel past echter niet zo goed in een kleine ruimte, want de diameter is doorgaans wat dieper dan de diepte van een rechthoekige tafel. Woon je klein? Dan ga je dus beter voor een rechthoekige tafel. Vind je zo’n ronde tafel super leuk, maar ben je bang dat je niet genoeg plek hebt voor iedereen? Dan is een ovalen tafel van MisterTafel.nl een goede uitkomst. Deze past in vrijwel elke ruimte, en biedt plek aan zo’n 8 mensen.

Tip 2: Kies het juiste materiaal

Welk materiaal je kiest bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je toekomstige eettafel. Een eikenhouten eettafel ziet er bijvoorbeeld heel gezellig uit, net als eiken salontafels. Als je deze twee van dezelfde serie koopt zul je zien dat de hele ruimte er direct warmer en knusser uitziet. Hout is wel wat moeilijker te onderhouden dan bijvoorbeeld staal of kunststof, maar met de juiste olie en schoonmaakmiddelen houd je je eiken salontafels en eettafel jarenlang mooi. Liever een tafel die echt vies mag worden? Ga dan voor een eettafel met een kunststof blad of gebruik simpelweg een plastic tafelkleed wanneer je gaat eten. Dan heb je de hele dag de mooie aanblik van een houten eettafel, maar dan zonder dat je hem constant schoon hoeft te maken na het eten of als de kinderen er hebben geknutseld.

Tip 3: Kies de juiste poten

De ene tafelpoot is natuurlijk de andere niet, en welke je kiest moet je laten afhangen van wat je mooi vindt, maar ook van wat praktisch is. Het meest praktische is natuurlijk als je vier poten koopt die je in de hoeken bevestigt. Als je echter een wat originelere optie wilt kun je beter voor X-vormige of U-vormige tafelpoten gaan. Deze zien er super leuk uit, en je hebt er bovendien maar twee nodig om het gehele tafelblad te ondersteunen.

You may also like

Comments are closed here.