keuken in scandinavische stijl

Een keuken in Scandinavische stijl, wat zijn de kenmerken?


Een keuken in Scandinavische stijl is steeds vaker terug te zien. En dat is natuurlijk niet voor niets. Met deze stijl creëer je een ruimtelijk en licht effect, waardoor deze stijl perfect in zowel een klein appartement als een grote woning past. Je haalt de sfeer van de natuur in huis, zoals een basis van een lichte houten vloer en witte muren. Dit, in combinatie met mooie accessoires en warme accenten, zorgen ervoor dat iedere ruimte huiselijk en knus aanvoelt.

De belangrijkste elementen van een keuken in Scandinavische stijl

Een van de belangrijkste elementen van een keuken in Scandinavische stijl, is bewerkt of onbewerkt hout. Denk hierbij aan een houten vloer en een bijpassend houten blad op het aanrecht. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een praktische en onderhoudsvriendelijke grijze gietvloer, waarmee je goed de simplistische sfeer benadrukt in de keuken. Kijkend naar de keukenkastjes, kun je vooral denken aan een zo strak mogelijk lijnenspel. Ook afwerkingen en accessoires zoals een houten snijplank kunnen een mooie toevoeging zijn in de Scandinavische keuken stijl.

Functionaliteit, minimalisme en duurzaamheid komen samen

Kenmerkend aan een keuken in Scandinavische stijl, is dat er alleen objecten geplaatst worden die daadwerkelijk worden gebruikt, Functionaliteit, minimalisme en duurzaamheid komen samen en in de keukens in deze stijl wordt geïnvesteerd in hoogwaardige kwaliteit. En dat zie je direct! Kies bijvoorbeeld voor licht en onbewerkt hout, ruw hout, wit kunststof of natuursteen als het op het materiaal aankomt. Als het aankomt op de sfeer kun je de keuken aankleden met bijvoorbeeld een industriële lamp van staal, minimalistische vazen met prachtige veldboeketten, een rekje van draadstaal met daarin een aantal mokken of een aantal basic keukenaccessoires voor op het aanrecht.

Voeg een vleugje warmte toe

Wie denkt dat de keuken in de Scandinavische stijl saai is, heeft het mis. Sterker nog, je kunt moeiteloos een vleugje warmte toevoegen. Denk hierbij aan een combinatie van verschillende kleuren hout, trendy gloeilampen, stijlvolle snijplanken en mooie flessen met daarin azijn en olie. Gaat je voorkeur toch uit naar wat kleur in huis? Kies er in dat geval voor om de keuken bijvoorbeeld aan te kleden met mosterdgele of olijfgroene accenten. De stijl trek je verder door in het interieur door te kiezen voor bijvoorbeeld een set tijdloze Eames stoelen met een tafel in een minimalistisch design.

You may also like

Comments are closed here.