houten vloer

Een houten vloer kopen? Dit moet je weten!


Wanneer je een houten vloer wilt aanschaffen, dan ben je er vast van op de hoogte dat er heel veel verschillende houten vloeren te verkrijgen zijn. Het kiezen van de juiste vloer is erg belangrijk, de vloer is erg bepalend voor de uitstraling van de ruimte. Houten vloeren hebben veel karakter en brengen sfeer in huis. Elke houten vloer is uniek, zo heeft elke plank zijn eigen hout tekeningen. Maar ook de houtsoort, structuren en afwerking hebben invloed op de uitstraling van de houten vloer. De keuze van je vloer hangt af van je persoonlijke smaak, interieur en budget. In deze blog vertellen we je meer over de diverse houten vloeren. Zoek je bijvoorbeeld een houten vloer, maar heb je een klein budget? Kijk dan eens naar een grenen vloer. Grenenhout heeft een prachtige uitstraling die in iedere ruimte past.

Wat is een grenen vloer?

Grenen is een houtsoort dat afkomstig is van de grove den. De houtkap van grenen vindt voornamelijk plaats in delen van Frankrijk en Scandinavië. Franse grenen is een sterk gekleurde houtsoort. Voor grenen vloerdelen wordt een hoofdzakelijk gebruik gemaakt van Franse grenen. Dit is een hardere houtsoort dan de grenen uit Scandinavië. Over het algemeen worden grenen vloeren aangeboden terwijl zij nog onbehandeld zijn, zo kun jij zelf bepalen hoe jij de vloer wilt afwerken.

Verschillende houten vloeren

Naast grenen zijn er natuurlijk ook nog heel veel andere soorten houten vloeren te vinden. Wil je een karaktervolle, warme sfeer creëren, ga dan voor doorleefd hout. Kies voor warm, strak en netjes met een geschuurde, gelakte of gewitte eiken vloer. Ga je meer voor een klassieke look, dan bestaan er ook koetshuisvloeren, gemaakt van grenen. Koetshuisvloeren zijn houten vloeren die eeuwenlang door mensen zijn belopen, gerestaureerd en nu klaar voor een nieuwe eigenaar. Daarnaast bestaan er nog talloze houtsoorten die ook nog eens heel anders er uit kunnen zien door de bewerking. Ons advies is om je via een speciaalzaak te verdiepen in de mooiste houten vloeren die er zijn. 

De volgende houtsoorten worden in Europa vooral gebruikt voor vloeren:

– Spar, de fijnspar en de douglasspar.

– Den, de lariks en de grove den.

– Beuk

– Esdoorn

– Europees notenhout

– Europees eikenhout

– Essen.

Waar koop je een mooie houten vloer?

Wil je echt een goed doordachte keuze maken? Dan is het verstandig om de houten vloeren te gaan bekijken bij een speciaalzaak. Bij een speciaalzaak zijn er vaak meerdere varianten van elke soort vloer aanwezig, zodat je meer vergelijkingsmateriaal hebt. Zo kun jij in een speciaalzaak vloeren van alle verschillende houtsoorten gaan bekijken. Hierdoor krijg je hier natuurlijk al snel een beter beeld bij. Een van de grootste showrooms in Nederland is die van Bebo Parket in Vriezenveen. Voor welke soort houten vloer kies jij?

You may also like

Comments are closed here.