topper

Dit zijn de voordelen van een topdekmatras!


Topdekmatrassen lijken slapers te verdelen: sommigen zullen erbij zweren, terwijl anderen het voordeel ervan niet helemaal zien. Net als bij de matras zelf, heeft iedereen andere voorkeuren en andere behoeften tijdens het slapen, dus er is nooit echt een duidelijk antwoord op de vraag of een topdekmatras nodig is. Wat wel duidelijk is, is dat vele meningen nog gebaseerd zijn op de matras toppers van lang geleden, maar tegenwoordig zijn die toch echt wel een stukje beter met daarnaast ook nog eens veel keuze! Tijd dus om de matrastopper eens wat beter onder de loep te nemen, zodat je weet wat de beste topmatras voor jou is!

Wat is een topdekmatras nu eigenlijk precies?

Een topdekmatras is een van die dingen die precies doet wat de naam aangeeft: het is een extra laag die bovenop je matras komt om voor extra comfort voor jou en extra bescherming voor je matras te zorgen. Ze zijn er in allerlei diktes en kunnen zijn gemaakt van verschillende materialen. Je kunt tegenwoordig een topmatras vinden voor een bed van min of meer elke maat, van een eenpersoonsbed voor kinderen tot een kingsize tweepersoonsbed. Het maakt verder niet uit of je een grote of kleine slaapkamer wilt inrichten, topdekmatrassen zijn er in verschillende afmetingen. 

Een topmatras ligt bovenop jouw matras en biedt ondersteuning die de levensduur van een matras kan verlengen door de druk op de veren te verminderen, waardoor doorzakken of algemene slijtage wordt vertraagd. Combineer een topmatras met het regelmatig omdraaien van je matras en je zult zien dat je huidige matras veel langer volledige ondersteuning biedt bij het slapen.

Makkelijker schoon te maken dan een normaal matras

Topdekmatrassen zijn ook veel makkelijker te wassen dan een full-size matras en kunnen vervangbare hoezen hebben, dus ze fungeren als een nuttige barrière tegen vlekken en algemene slijtage. Matrastoppers kunnen van bed naar bed worden verplaatst of opgerold en meegenomen worden op reis. Dit zorgt ervoor dat je in de camper, tent of caravan zo’n beetje dezelfde slaapervaring hebt als thuis.

Een extra laag schuim betekent ook een extra laag comfort: zachte, flexibele vullingen kunnen een enorm verschil maken. Als jouw matras een stevige rugsteun geeft maar niet zacht genoeg is, kan de combinatie van beide je helpen de perfecte balans te vinden. Het combineren van een traagschuim matras met een goedkope matras kan ook goedkoper zijn dan het kopen van een volledig traagschuimmatras en geeft je een langere gebruikstijd voordat je weer een nieuwe moet kopen.

Kortom, matrastoppers veranderen het gevoel van een bestaande matras, verbeteren het comfort tijdens je slaap en kunnen de levensduur van het matras verlengen. Het is een extra uitgave die ertoe kan leiden dat je later veel minder hoeft uit te geven aan een nieuwe matras.

Welke soorten toppers zijn er?

De belangrijkste factor bij topdekmatrassen is het materiaal waar deze van gemaakt is, en er zijn een paar verschillende soorten om uit te kiezen:

Traagschuim Matrassen werken op precies dezelfde manier als traagschuim matrassen, het is alleen een dunnere laag die op je bestaande matras rust. Traagschuim vormt zich zachtjes naar je lichaam en biedt extra comfort en ondersteuning.

Eierkrat matrassen zijn gemaakt van een hobbelig modulair schuim oppervlak dat lijkt op een eierdoos, vaak in een gewatteerde hoes. Ze kunnen gemakkelijk worden opgerold of gestapeld, dus hoewel ze niet zo luxe zijn als traagschuim, zijn ze een stuk flexibeler en meestal ook goedkoper.

Dekmatrassen van wol of fleece maken gebruik van natuurlijke materialen die het risico op allergieën verminderen, en ze zijn verrassend zacht en daarnaast minder jeukend dan je zou verwachten. Ze zijn echter wel aan de dure kant.

You may also like

Comments are closed here.