industrieel interieur

Deze lampen passen bij een industrieel interieur


Inmiddels kun je wel stellen dat een industrieel interieur geen trend meer is. Een trend is namelijk tijdelijk van aard. Het wordt populair en na een tijdje neemt de populariteit weer af. Nu zal het ongetwijfeld gebeuren dat een industrieel interieur grotere en mindere tijden van populariteit gaat kennen, maar dat geldt voor elke interieurstijl. Je kunt nu wel veilig zeggen dat het industriële interieur een blijvertje is. Maar waar bestaat een industrieel interieur nu precies uit? En welke elementen passen hierbij, bijvoorbeeld qua lampen?

Wat is een industrieel interieur precies?

De concrete invulling van een industrieel interieur verschilt natuurlijk per interieur. Iedereen kan hier grotendeels zijn of haar eigen interpretatie aan geven. Feit is wel dat er vaak dezelfde elementen in terugkomen. Een industrieel interieur is vooral qua materiaalgebruik, maar ook qua vormgeving en kleuren geïnspireerd door de industrie. Denk daarbij aan “zware”, robuuste materialen als staal en koper, of robuust hout. Het industriële zie je terug in een onverwoestbare en stoere uitstraling: functionele decoratie. 

De basis voor een industrieel interieur wordt gelegd door de vloeren en wanden. Veel liefhebbers van deze stijl kiezen bijvoorbeeld voor een gietvloer, of een stoere betonlook. Ga je toch voor hout, dan vormen lang en brede planken de norm. Qua kleuren heeft industrieel soms raakvlakken met Scandinavisch, ten minste: wanneer je het hebt over de wanden. Veel mensen kiezen voor een lichte wand zodat dit gecombineerd kan worden met donkere meubels en accessoires. In veel industriële interieur zien je bijvoorbeeld stoere, zwarte buffetkasten terug. 

Het mooie aan een industrieel interieur is dat dit zowel met een moderne als een klassiek inrichting te combineren is. Ga je voor een modern industrieel interieur, dan is dit vaak strak en minimalistisch, terwijl je in een klassiek industrieel interieur echt elementen van oude ambachten terug ziet. Ook belangrijk: de deuren en je schilderwerk. Door de juiste deuren, industrieel beslag en kozijnen met de juiste kleur, zorg je al snel voor een echte industriële look. Helemaal van nu zijn de robuust ogende zwarte stalen (of staal look) deuren.

Maar welke lampen passen hier nu bij?

Verlichting drukt altijd een duidelijke stempel op je interieur. Dan hebben wij het niet alleen over het soort verlichting, maar ook de vormgeving van de verlichting zelf. Kenmerkend voor een industrieel interieur zijn de robuust hanglampen, die je bijvoorbeeld vaak boven de eettafel ziet. Wij kunnen ons echter voorstellen dat je niet door de hele kamer heen hanglampen wil. Wat dacht je dan van een robuuste vloerlamp? Er zijn zeer veel vloerlampen verkrijgbaar met een industriële uitstraling. Dit zijn vaak grotere lampen en echte blikvangers. Je hebt er dan ook niet veel van nodig. Denk aan een hoge, stevige lamp met een zware voet en prominente kap. Populair is de betonlook, of een lamp in het zwart of met de uitstraling van verweerd ijzer of koper. Kijk eens rustig rond in het grote aanbod en vind de lamp die bij jou past.

You may also like

Comments are closed here.