appelboom

Deze bomen kun je vanaf nu planten in de tuin


Ziet jouw tuin er wat grauw uit en wil je wat meer leven in de brouwerij? Dat snappen we maar al te goed! Daarom willen we je graag een idee voorleggen; plant een boom! Je kunt ontzettend veel bomen planten in het najaar, want dan kun je er in de komende lente al van genieten. Hoe fijn zou het zijn als jij in de lente naar buiten loopt, de eerste warme zonnestralen van het jaar op je gezicht voelt en de bloesems aan jouw bomen in de tuin staan te pronken? Lees snel verder welke bomen je direct kunt planten.

De sierpeer

De sierpeer, ofwel de Pyrus Chanticleer, is een fantastische boom om in je tuin te hebben om meerdere redenen. Hij heeft een prachtig donker blad en sierlijke, witte bloemen in het voorjaar. Dit is echt een eyecatcher én hij vraagt weinig van jou als eigenaar. Doordat deze boom nauwelijks last heeft van bladluizen hoef je deze alleen maar af en toe te snoeien. Je kunt deze vanaf oktober tot en met maart in de grond zetten, dus je kunt nog even je tijd nemen om een mooie variant uit te zoeken.

Een mooie wilg

Je kunt wilgenbomen het beste rond november tot en met maart planten. Deze zijn ook nog eens erg productief in de tuin, want wilgenbomen zijn heel goed voor de natuur. Zo komen bijen hier graag op af. Een wilg planten is vrij makkelijk. Neem een zo recht mogelijke tak van een gezonde wilg en haal de zijtakken eraf. Deze kun je het beste ongeveer een meter diep in de grond zetten, zodat hij stevig staat en kan wortelen. Voor je het weet heb jij een prachtige wilg in de tuin staan die nog tientallen jaren meegaat.

Een walnotenboom

Wil jij graag de vruchten plukken van jouw mooie tuin? Dan is het een zeer goed idee om een notenboom te planten, zoals een walnotenboom. Deze worden vrij groot van formaat, dus zorg dat jouw tuin hier geschikt voor is. Je kunt deze boom het beste planten als hij al zo’n drie jaar oud is in de maanden november tot februari. Hij houdt wel van een zonnige plek met een goed waterdoorlatende grond. Je moet wel wat geduld hebben, want je kunt pas walnoten verwachten na vier tot vijf jaar. Zorg gedurende deze wachttijd goed voor je boom en voor je het weet kun jij letterlijk de vruchten plukken! 

You may also like

Comments are closed here.