screens

De voordelen van een zonnescreen


Een zonnescreen is een zonwering die vlak langs de ramen naar beneden loopt. Het lijkt wel wat op een rolluik, alleen is een screen voorzien van een screendoek. Het is enigszins lichtdoorlatend, maar je kunt ook kiezen voor verduisterend screendoek. Als zonwering wint het screen al jaren populariteit. Screens hebben dan ook diverse voordelen ten opzichte van andere zonweringen. 

1. Het geeft een strakke look

Een zonnescreen ziet er een stuk moderner en strakker uit dan de meeste andere zonweringen. Het staat erg mooi op een moderne woning. Bovendien zijn screendoeken in heel veel kleuren te koop, waardoor er altijd wel een mooie kleur is die bij je woning past. 

zonnescreens

2. Je kunt het doek vervangen

Screendoek vervangen is helemaal niet zo moeilijk. Je kunt het in de meeste gevallen gewoon zelf! Dat is natuurlijk een enorm voordeel, want een zonnescreen is heel duur. Soms is het doek wel aan vervanging toe, maar werkt het systeem nog prima. In dat geval kun je dus gewoon een (veel goedkoper!) los screendoek kopen en het doek vervangen. Je screen is dan weer zo goed als nieuw.

3. Screendoek is sterker dan andere zonweringsdoeken

Screendoek is een van de sterkste soorten zonweringsdoeken. Het is speciaal geweven van glasvezeldraad, wat ongelooflijk sterk is. Kies je voor doek van goede kwaliteit, zoals Tibelly screendoek, dan kies je automatisch voor een doek dat niet kan scheuren. Het is zeer zeldzaam dat een doek kapotgaat en als dat gebeurt is dat eigenlijk alleen door verkeerde installatie of verkeerd gebruik. Overigens is een screendoek ook voorzien van een schimmelwerende coating, waardoor het doek ook zeer goed bestand is tegen vocht.

4. Je kunt screen ook gebruiken bij wind

Natuurlijk gebruik je je screen niet als het stormt, dat is logisch. Maar wel kun je je screen bij meer wind gebruiken dan andere zonweringen. Dat komt omdat een screen strak tegen de woning aan zit, waardoor de wind er moeilijk achter kan komen. Bij de andere zonweringen heeft de wind vrij spel en daardoor raken ze sneller beschadigd. 

5. Een screen bespaart energie

Een zonnescreen bespaart energie. Er wordt namelijk een laag lucht gecreëerd tussen het raam en het screen. Daardoor koelt de woning minder snel af in de winter. Hoe vaker je de zonwering in de winter gebruikt, hoe meer je bespaart. Overigens bespaar je in de zomer ook energie, omdat de schaduw koelte oplevert. Anders had je misschien gebruik moeten maken van een extra ventilator of airconditioning.

6. Zonnescreens geven privacy

Met name in de zomer is het fijn om wat extra privacy te hebben. Er zijn meer mensen op straat, die misschien ook graag bij jou naar binnen gluren. Een zonnescreen zorgt ervoor dat het haast onmogelijk is om naar binnen te koekeloeren. Tegelijkertijd is je woning niet helemaal verduisterd, want er valt nog wel licht van buiten door het screen naar binnen.

7. Verduisterende screens zijn ideaal voor de slaapkamer

Een verduisterend zonnescreen is de ideale zonwering voor de slaapkamer. Je voorkomt ermee dat het in de slaapkamer warm wordt. Bovendien kun je gewoon het raam openlaten ’s nachts. Er komt wel wat wind langs en door het zonnescreen heen. Toch lig je door de verduistering volledig in het donker, waardoor je de volgende ochtend fris en uitgerust wakker wordt.

Zonnescreens hebben diverse voordelen. Ze zijn daarom erg populair. Je kunt een zonnescreen bestellen in heel veel verschillende maten. Een screen is eigenlijk altijd maatwerk, omdat het perfect moet passen op jouw raam. De installatie van het complete screen is werk voor een installateur. Maar heb je al een screen en wil je het screendoek vervangen, dan kun je dat gewoon zelf doen.

You may also like

Comments are closed here.