voordelen werkkamer

De voordelen van een werk/ of hobbykamer


Als je een nieuw huis hebt betrokken en je hebt een kamer over, overweeg dan deze in te richten als werk- en/of hobbykamer. Niet alleen kun je hier heerlijke uurtjes doorbrengen met een instrument, penselen en verf of andere creatieve bezigheden, ook kun je hier veel spullen kwijt waarvoor je elders in het huis maar geen vaste plek vindt. 

Rustig thuiswerken zonder af- en verleiding

Zeker nu van huis uit geld verdienen in de afgelopen periode meer regel dan uitzondering is geworden en het woord thuiswerken van Meneer Van Dale definitief aan elkaar gespeld mag worden, snakken mensen naar een plek waar ze dit ongestoord kunnen doen. Afleiding vormt bij thuiswerken vaak een verleiding wanneer je hier gevoelig voor bent. Uitgelaten kinderen die uit school komen, de hond die graag een extra rondje wil lopen, de eigenlijk best gezellige koffievisite van je eveneens thuiswerkende partner of de berg was die nog gedaan moet worden. Maar zo kom je nooit aan werken toe. Afgezien van de mogelijkheid tot rustig thuiswerken zijn er meer voordelen aan een dergelijke ruimte in huis. 

Tv en internet installeren

Hou de optie voor een televisie in deze ruimte open. Wanneer de één toch even graag wil kijken of Feyenoord van Cambuur weet te winnen, wil de ander misschien liever onderuitzakken met een Netflix-serie. Bovendien is internet in deze kamer bij sommige hobby’s (laat staan bij thuiswerken!) essentieel en is het heerlijk om tegelijkertijd het ontspannen gekeuvel van Koffietijd of De 5 uur show tot je te nemen, of juist inspirerende hobbyprogramma’s. Gelukkig is het geen hogere wiskunde om hier ook tv en internet te installeren. Vergeet dus geen gemakkelijke loungestoel of bank, en een bijzettafeltje voor de chips! Zo wordt de hobby- en/of werkkamer een multifunctionele en welkome extra ruimte in je huis. 

Onbekommerd rommel maken

Ook is zo’n resterende (of nieuw te realiseren) ruimte ideaal voor hobby’s zoals schilderen, het bespelen van een instrument, foto’s bewerken of meubeltjes opknappen. Het zal niet de schoonste ruimte van het huis zijn en dat is ook helemaal niet nodig. Er mag met verf gespetterd worden en met zaagsel geknoeid, en alles waar je mee bezig bent kan lekker zo blijven liggen terwijl de rest van het gezin er geen last van heeft. Je kunt hier ook allerlei onbestemde dingen kwijt die je normaal gesproken zolang op het tafeltje in de gang, in de gangkast, op de trap of in de fruitschaal deponeert. Apparaten die gerepareerd moeten worden, de stofzuiger, oude tijdschriften waar je nog iets mee wilt (maar nog niet precies weet wat), visitekaartjes, enzovoorts. Hop, naar de hobbykamer ermee. Dat ruimt op.

You may also like

Comments are closed here.