mooiste hanglampen

De vijf mooiste hanglampen stijlen


Een hanglamp uitzoeken kan soms een lastige taak zijn. Deze eyecatcher in huis geeft direct een bepaalde sfeer aan je kamer. Je wilt natuurlijk dat de hanglamp goed bij je interieur past. Dan is het goed om een aantal tips en stijlen te benoemen die jou helpen bij het maken van een goede keuze. In deze blog vertellen wij over verschillende designs, waardoor jij de perfecte hanglamp voor jouw huis kiest.

Wat is een industriële hanglamp?

Als eerste stijl bespreken wij de industriële hanglamp. Deze vormgeving is helemaal een trend op dit moment en dat zal de komende tijd ook niet veranderen. De strakke lijnen in combinatie met de neutrale kleuren zorgen ervoor dat deze look bij ieder interieur past en nog een lange tijd mooi zal blijven staan in je interieur. 

Mocht je bij een industriële hanglamp alleen denken aan een robuuste metalen kap om een lampenpit heen, dan geven wij je graag meer inzicht in deze stijl. Er zijn varianten waarbij er inderdaad een metalen kap om een led-lamp hangt, maar er zijn veel meer. 

Wanneer past een industriële hanglamp in je interieur?

Een industriële hanglamp past bij heel veel interieur stijlen, van lichte tot donkere interieur stijlen. Ook als jij een ander design in je huis hebt, past deze stijl heel mooi. Deze lampen zorgen ervoor dat jij een robuuste en stoere uitstraling in jouw woning krijgt. Doordat er veel variatie is binnen deze stijl is er altijd een die jij mooi vindt. Kies jij voor een strak design van metaal, losse draden met lichtbollen die typerend zijn voor deze stijl of een hanglamp van mangohout. 

De vraag is dus niet wanneer een hanglamp met industrieel design bij jou interieur past, maar welk design jij het mooist vindt passen in je huidige interieur. 

Moderne hanglamp

Een moderne hanglamp kenmerkt zich door strakke lijnen en de simplicity in het interieur. Vaak worden hier donkere kleuren en tinten voor gebruikt, maar altijd in combinatie met wit. Wit staat centraal in een moderne stijl. De materialen die verder gebruikt worden voor de moderne hanglamp zijn voornamelijk metaal, aluminium, chroom en staal. 

Wat ook vaak terugkomt bij de moderne stijl is het eenvoud. Hierbij zie je veel rechte lijnen en strakke designs. Daarnaast geeft de moderne variant een rijke uitstraling. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige materialen. Naast hanglampen worden ook vaak spotjes gebruikt in de moderne stijl. 

Bohemian hanglamp

De bohemian stijl is de laatste tijd steeds populairder geworden. Deze stijl geeft een speels, maar warm gevoel aan je kamer. Het heeft een creatief design, waardoor je een kleurrijke uitstraling in huis krijgt. Bohemian bestaat voornamelijk uit patronen, kleuren en leuke vormen. Bohemian is ontstaan vanuit de  bohemian en hippie invloeden. Het wordt ook wel boho-chique genoemd. 

Een hanglamp in de bohemian stijl is vaak in de basis van aardse tinten, gecombineerd met rijke kleuren. In die kleuren zitten vaak metallic accenten. Naast de kleuren wordt er ook veel gebruik gemaakt van natuurlijke producten. Denk hierbij aan textiel en hout. 

De bohemian hanglamp is een eyecatcher binnen een ruimte. Het geeft een huiselijke, gezellige sfeer en vaak is dit interieur vrolijk en doet het denken aan een jonge kunstenaarsstijlen. Het geeft zich weer als zorgeloos en avontuurlijk. Wil jij voor deze gezellige stijl gaan? Dan kan dit een goede toevoeging zijn aan je kamer. 

Landelijke hanglamp

Een landelijke hanglamp is geschikt in vele interieurs. Vroeger zag je deze stijl voornamelijk in boerderijen, vandaar ook de naam landelijk. Tegenwoordig is dit design toegankelijk en kan je het in vele huizen integreren. De basiskleuren van deze stijl zijn wit, beige en natuurlijke tinten. 

Materialen die vaak gebruikt worden voor landelijke thema’s zijn hout. Daarnaast wordt in deze stijl vaak gemaakt van gewoven linnen. Hiermee creëer je een gevoel van thuis en geborgenheid. Dit is wat je door een landelijk vormgegeven hanglamp in huis kan halen. 

Door een hanglamp van dit design toe te voegen zorg je voor sfeer en gezelligheid in de kamer. Niet alleen in de woonkamer, maar in iedere ruimte van je huis kan je het leuk maken. Ondanks de natuurlijke en lichte kleuren kan je toch gezelligheid in huis brengen, mede door deze hanglamp. 

Glazen hanglamp

Een glazen hanglamp is meer dan alleen een bol glas om een lamp heen. Er zijn zoveel verschillende varianten van deze lamp beschikbaar, dat er altijd een is die mooi staat in jouw kamer. Denk aan een glazen kap, een glazen bol, een glazen kegelvorm of ga voor een variant waar er structuur in het glas zit. Op deze manier krijg je mooie muurdetails door het glas en het licht. 

De glazen lamp is erg geliefd en zijn er in verschillende vormen, kleuren en structuren. Op deze manier kan jij de sfeer creëren die jij in je kamer wilt. Ga voor een enkele glazen bol met een lamp of voor meerdere bij elkaar. Wat je ook zoekt, een klassieke of moderne lamp, de glazen lamp kan je alles bieden. 

Een eigen stijl uitzoeken

Welke stijl hanglamp je ook kiest, de stijlen die wij hierboven hebben benoemd passen altijd in iedere kamer. Ga jij voor een industrieel, moderne, bohemian, landelijke of glazen hanglamp? De keuze is enorm en er is altijd een eyecatcher die jij aan je plafond wilt hebben hangen. Wil jij je eigen industriële lamp maken? Lees hier hoe dat moet!

You may also like

Comments are closed here.