voordelen kunststof kozijnen

De vele voordelen van kunststof kozijnen 


Kunststof is een van de duurzaamste bouwmaterialen die je kunt vinden voor gebruik van kozijnen. Het materiaal zorgt voor efficiënte prestaties, met weinig onderhoud. Dit helpt bij het tegen gaan van rotten of kromtrekken dat je bij andere bouwmaterialen zou krijgen. Denk jij erover om kunststof kozijnen kopen? Lees dan snel verder voor alle voordelen!

UPVC is niet-geleidend, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de kozijnen warmte geleiden of afgeven. Dit helpt de temperatuur van een huis een stabieler en consistenter te behouden. Verder staat kunststof bekend om zijn thermische efficiëntie en biedt het betere isolatie-eigenschappen dan andere bouwmaterialen.

Veiligheid

Hoewel de beste beveiliging wordt bereikt met de installatie van aluminium raamkozijnen, blijven kunststof kozijnen op dat gebied niet te ver achter. Dus elke keer als je je huis uitstapt, kun je gerustgesteld zijn, wetende dat je een goed niveau van veiligheid voor jouw woning hebt. Eerder schreven wel in het artikel tips om je huis te beveiligen al eens dat het natuurlijk wel van belang is om de ramen op slot te doen indien mogelijk. 

Energie-efficiëntie en isolatie

Het materiaal van jouw kozijnen bepaalt hoe energiezuinig het huis is. De isolerende eigenschappen van de kozijnen kunnen een groot verschil maken. Kunststof kozijnen hebben een ongelofelijk waardevolle en effectieve isolatie, wat betekent dat je de warmte in het hele huis kunt maximaliseren. Dit bespaart je niet alleen veel geld op de energierekening, maar het zal je ook helpen de ecologische voetafdruk drastisch te verminderen.

Kunststof is een extreem lage warmtegeleider. Dit helpt bij het vormen van een gesloten luchtsysteem in huis om het resulterende warmteverlies te verminderen, in tegenstelling tot het gebruik van andere materialen.

Laag onderhoud

Kunststof is een van nature onderhoudsarm materiaal. Daarom hoef je niet zoveel werk te doen om de ramen er na verloop van tijd nog steeds goed uit te laten zien. Andere materialen zijn vatbaar voor rotten of schilferen wanneer ze aan extreme temperaturen worden blootgesteld. Je hoeft ze alleen maar regelmatig af te vegen met een sopje om oppervlaktevuil of roet te verwijderen. Verder hoeven kunststof kozijnen niet geverfd te worden, iets wat met houten kozijnen een behoorlijke klus kan zijn.

Ventilatie

Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen die verschillende ventilatie methoden bieden. Een populaire ventilatie configuratie staat bekend als ‘kantelen en draaien’ met een opstelling met twee ramen die in verschillende richtingen kunnen worden geopend. Dit zorgt voor tochtvrije ventilatie door de ramen.

Wanneer de ramen naar binnen worden gekanteld, kan warme lucht zowel via de bovenkant als de zijkanten ontsnappen. Terwijl het volledig openen van het raam de hele kamer zal ventileren, handig bij het schoonmaken of het verkrijgen van een verfrissende luchtstroom.

Milieuvriendelijk alternatief

Met kunststof kozijnen heb je niet alleen milieuvriendelijke kozijnen in termen van hun constructie en materiaalkeuze, maar ook in hun prestaties. Door de unieke structuur van kunststof als materiaal kan het na het einde van zijn levensduur volledig worden gerecycled. Het gerecyclede materiaal wordt via een shredder proces omgezet in korrels, waardoor het materiaal tot 7 keer kan worden gerecycled. Doorgaans gaan kunststof kozijnen 40 tot 80 jaar mee. Hierdoor, en omdat ze voornamelijk uit recyclebare materialen bestaan, hebben ze slechts een kleine negatieve impact op het milieu.

Weersbestendig

Veel materialen voor kozijnen hebben last van de dramatische effecten van verwering. Kunststof is zo duurzaam dat deze niet dezelfde normale slijtage ervaart zoals bij hout en aluminium.

Geluidsisolatie

Kunststof is zeer effectief en houdt geluid buiten, en het werkt heel goed met dubbele beglazing. De twee vormen een uitstekende barrière voor externe geluiden. Doorgaans kunnen kunststof kozijnen de geluidspenetratie met maar liefst 50 procent verminderen in vergelijking met traditionele ramen!

You may also like

Comments are closed here.