huis beveiligen

Tips om je huis te beveiligen


Het inrichten van je nieuwe huis is zeker leuker dan het nadenken over hoe je dat huis het beste beveiligt. Toch zijn beveiligingsmaatregelen nodig: inbrekers slaan nog steeds vaak toe, dus de beveiliging van je huis zou een topprioriteit moeten zijn.Om je te helpen je huis te beveiligen tegen inbraak noemen we hieronder enkele eenvoudige dingen die je meteen moet doen om je nieuwe huis te beveiligen.

Beveiligingscamera’s toevoegen

Je hebt waarschijnlijk krantenkoppen of YouTube video’s gezien over inbraken die worden verijdeld door beelden van een beveiligingscamera. Dit is een oplossing voor huisbeveiliging die zowel een afschrikmiddel als een middel is om bewijzen te krijgen in geval van een inbraak. Je kunt beveiligingscamera’s kopen die deel uitmaken van een compleet huisbeveiligingssysteem, of je kunt camera’s gebruiken die op zichzelf staan. Waar je ook voor kiest, we raden je aan om een ​​beveiligingscamera met een mobiele app te gebruiken, zodat je de beelden in realtime kunt zien en opslaan als je ooit naar de politie moet. Neem proactieve maatregelen om deze camera’s ook tegen hackers te beschermen.

Doe de ramen op slot

Ramen zijn een veelvoorkomende toegang voor criminelen en kunnen soms makkelijk worden ontgrendeld. Bovendien zijn vergrendelingen van fabrikanten op vensters niet altijd effectief – en soms zijn ze ronduit slecht. Is dat bij jouw woning ook het geval, verhoog dan de beveiliging met goede raamsloten of sleutelbediende hendels. 

Verlichting moet prioriteit hebben

Vandalen, inbrekers en andere criminelen staan ​​niet graag in de schijnwerpers. Houd ze op afstand met voldoende buitenverlichting. Plaats lampen rond je voor- en achtertuinen, langs paden, in de buurt van de garage en eventueel bij andere buiten structuren. Je maakt indringers niet alleen schichtig, je verkleint ook het risico op struikelen op weg naar de voordeur. Maak je buiten beveiligingslampen nog effectiever met deze tips:

– Gebruik beweging geactiveerde lichten.

– Bespaar energie met lampen op zonne-energie.

– Gebruik een slim stopcontact om buitenverlichting op een timer te zetten.

– Stel schema’s in met slimme gloeilampen.

Een beveiligingssysteem opzetten

Je nieuwe huis moet tegenwoordig eigenlijk een goed beveiligingssysteem hebben, of het nu een eenvoudig doe-het-zelf-systeem is of een systeem dat wordt geleverd met professionele bewaking en software. Tegenwoordig zijn er tal van opties voor huisbeveiliging, voor elk budget en elk beschermingsniveau. Om een ​​systeem te kiezen waar je je prettig bij voelt, raden we aan om de behoeften van jouw buurt en huis te evalueren. Zodra je de waarschijnlijke risico’s kent evalueer je je huis om te zien wat nodig is om het te beschermen. Je kunt eventueel contact opnemen met de plaatselijke politie voor cijfers over buurtcriminaliteit en hulp bij het uitvoeren van een huis veiligheidsevaluatie van jouw huis.​

Vergeet de garage niet

Deze toegangspoort tot het huis wordt steeds populairder bij criminelen om binnen te komen. En zelfs als ze geen toegang hebben tot je huis, is de kans groot dat je genoeg goede spullen in de garage hebt opgeslagen. Maak er een gewoonte van om alle deuren naar de garage op slot te doen, zowel binnen als buiten. Je kunt ook overwegen om de garagedeuropener in huis te houden. Zo kan een inbreker hem niet uit uw auto pakken. En als je een beveiligingscode gebruikt om de garage te openen, zorg er dan voor dat je deze geheim houdt en nooit invoert in het bijzijn van bezorgers, buren of iemand anders.

You may also like

Comments are closed here.