De kunst van het inrichten: Onze top 8 beste interieurboeken van 2023


Interieurdesign is een kunstvorm die zowel de esthetische als de functionele aspecten van een woonruimte omvat. Het is een expressie van persoonlijke stijl en comfort. Voor velen die hun huis willen verfraaien of professioneel met interieurdesign aan de slag willen, bieden interieurboeken een schat aan inspiratie en kennis. Deze boeken variëren van praktische handleidingen tot weelderige fotoboeken en van historische overzichten tot moderne trends. In dit artikel verkennen we de verschillende categorieën interieurboeken, waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste boek, en presenteren we een top 8 van de beste interieurboeken beschikbaar op bol.com.

Categorieën interieurboeken

Interieurboeken kunnen grofweg worden ingedeeld in verschillende categorieën:

 1. DIY en Home Improvement: Deze boeken zijn gericht op doe-het-zelvers en bieden stap-voor-stap instructies voor projecten zoals het opknappen van meubels, het aanleggen van verlichting of het schilderen van muren.
 2. Design inspiratie: Boordevol foto’s en illustraties, deze boeken dienen als een visuele prikkel om lezers te inspireren met verschillende stijlen, kleurenschema’s en inrichtingsideeën.
 3. Theorie en principes van design: Deze boeken behandelen de fundamenten van interieurdesign, zoals kleurentheorie, ruimtelijke planning en materiaalgebruik.
 4. Historische en culturele studies: Deze categorie omvat boeken die de geschiedenis van interieurdesign en de invloed van verschillende culturen op woonstijlen verkennen.
 5. Professionele gidsen: Bedoeld voor degenen die een carrière in interieurdesign nastreven, bevatten deze boeken informatie over zakelijke praktijken, klantrelaties en portfolio-opbouw.
 6. Specifieke ruimtes: Sommige boeken richten zich op specifieke kamers in huis, zoals de keuken, badkamer of slaapkamer, en bieden gespecialiseerde adviezen voor die ruimtes.
 7. Duurzaam en Ecologisch Design: Deze boeken benadrukken milieuvriendelijke ontwerpen en duurzame praktijken in het interieurdesign.

Waarop te letten bij het kiezen van een interieurboek

Bij het selecteren van een interieurboek zijn er enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

 • Doel: Bepaal wat je wilt bereiken met het boek. Zoek je inspiratie, instructies voor een project, of professioneel advies?
 • Stijl: Kies boeken die aansluiten bij je persoonlijke smaak of de stijl die je wilt verkennen.
 • Actualiteit: Zorg ervoor dat de informatie actueel is, vooral als het gaat om trends en technologieën.
 • Auteur: Boeken geschreven door gerenommeerde designers of experts in het veld kunnen waardevolle inzichten bieden.
 • Fotografie: Goede kwaliteit afbeeldingen zijn essentieel voor visuele inspiratie en begrip van de inhoud.

Top 8 interieurboeken van 2023

Hieronder volgt een lijst van acht hoog aangeschreven interieurboeken die je kunt vinden op bol.com, elk met een korte beschrijving:

“Homebody: A Guide to Creating Spaces You Never Want to Leave” door Joanna Gaines Dit boek biedt een uitgebreide gids voor het creëren van een plek die je persoonlijkheid weerspiegelt en waar je je het meest comfortabel voelt. Het staat vol met praktische tips voor elke kamer en stijlvoorkeuren.

Homebody- A Guide to Creating Spaces You Never Want to Leave
Homebody- A Guide to Creating Spaces You Never Want to Leave

“Elements of Style: Designing a Home & a Life” door Erin Gates Erin Gates presenteert een eerlijk, benaderbaar en prachtig geïllustreerd boek over hoe je een huis kunt creëren dat je persoonlijke stijl weerspiegelt.

Elements Of Style
Elements Of Style

“The Kinfolk Home: Interiors for Slow Living” door Nathan Williams Dit boek neemt lezers mee naar 35 huizen over de hele wereld die de principes van slow living belichamen, een filosofie die de kwaliteit van je leven en je huis benadrukt.

The Kinfolk Home
The Kinfolk Home

“Beautifully Organized: A Guide to Function and Style in Your Home” door Nikki Boyd Nikki Boyd, een professionele organizer, biedt haar beste advies voor het creëren van een mooi georganiseerd huis dat een vreugde is om in te wonen.

Beautifully Organized : A Guide to Function and Style in Your Home
Beautifully Organized : A Guide to Function and Style in Your Home

“Made for Living: Collected Interiors for All Sorts of Styles” door Amber Lewis Amber Lewis’ boek staat vol met inspirerende foto’s en praktische adviezen voor het mengen van designstijlen, het kiezen van de perfecte kleuren en het vinden van de unieke stukken die een huis een thuis maken.

Made for Living
Made for Living

“Architectural Digest: The Most Beautiful Rooms in the World” Dit boek van het beroemde tijdschrift Architectural Digest verzamelt de meest spectaculaire kamers over de hele wereld, met uiteenlopende stijlen en ontwerpen.

Architectural Digest
The most beautiful rooms in the world

“Live Beautiful” door Athena Calderone Athena Calderone onthult het creatieve proces achter haar eigen huis en de huizen van andere designers, en biedt lezers een diepgaande blik op wat het betekent om een mooi huis te creëren.

Live Beautiful
Live Beautiful

“Remodelista: The Organized Home” door Julie Carlson Dit praktische boek biedt eenvoudige oplossingen voor het organiseren en stijlen van je huis, met advies over het minimaliseren van rommel en het verfraaien van de ruimte.

Remodelista- The Organized Home
Remodelista- The Organized Home

Interieurboeken zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie en kennis voor iedereen die geïnteresseerd is in het verfraaien van hun leefruimte. Of je nu een beginner bent of een ervaren professional, er is altijd een boek dat past bij je behoeften en smaak. Door rekening te houden met de bovengenoemde punten bij het kiezen van een boek, kun je ervoor zorgen dat je investeert in een bron die je zal helpen je interieurdoelen te bereiken

You may also like

Comments are closed here.