terracotta in het interieur

De kleur terracotta in het interieur


In 2024 zien we de kleur terracotta steeds vaker terugkomen. Deze prachtige kleur is een schitterende melange van oranje, rood en een vleugje bruin en wordt ook wel één van de aardetinten genoemd. De kleur is vooral bekend van de terracotta bloempot, die je in vrijwel elke tuin terugziet. In je interieur kan terracotta zorgen voor enorm veel rust. Verder laat de kleur zich heel goed combineren met andere kleuren. Hierbij kun je kiezen voor andere tinten uit het aardse kleurenspectrum, maar ook aan kleurtjes die er wat meer uitspringen. Daarnaast doet de woontrend terracotta het goed in combinatie met verschillende woonstijlen. De warme tint laat zich onder meer perfect combineren met interieurs in betonlook, maar ook met een inrichting waar hout de boventoon voert. In feite zit je met terracotta in het interieur dus altijd goed.

Maak je woning nog warmer met terracotta in het interieur

Eén van de belangrijkste redenen waarom terracotta in het interieur het zo goed doet, is dat deze kleur zorgt voor een hele warme uitstraling. Alleen al de naam, die in het Italiaans staat voor gebakken aarde, doet je denken aan warme vakantieoorden waar je op en top kunt ontspannen. Kijk je naar je terracotta muur? Dan denk je al gauw aan een zomers terras, waar je met een heerlijk drankje in de hand geniet van de ondergaande zon. Wil je zelf je muur schilderen in terracotta? Dan heb je enorm veel keuze. Er zijn meer dan vijftig verschillende tinten verkrijgbaar, zodat je altijd de beste optie voor jouw muren kunt selecteren. Gebruik handige kleurenwaaiers en kijk welk effect het licht hierop heeft. Op die manier vind je heel eenvoudig de mooiste kleur terracotta voor jouw interieur. Gaat je voorkeur wel uit naar een terracotta muur, maar heb je geen zin om te schilderen? Dan zijn er genoeg alternatieven! Denk bijvoorbeeld aan terracotta behang of ga voor de authentieke variant: terracotta tegels. Ook bakstenen muren, die je in veel oudere woningen tegenkomt, hebben vaak die mooie terracotta look. Je kunt dus ook de bestaande stuclaag verwijderen en die stoere bakstenen muur laten stralen!

de kleur terracotta

Woontrend terracotta doorvoeren met prachtige accessoires

Ook als je op zoek gaat naar mooie woonaccessoires in de kleur terracotta, kun je kiezen uit enorm veel opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie terracotta bank andere meubels of een vloerkleed? Deze zijn verkrijgbaar in diverse motieven en uitvoeringen en zorgen altijd voor een luxe uitstraling in je interieur. Hou je je interieur liever iets ingetogener? Dan kun je ook kiezen voor terracotta accenten, door kussentjes, vazen of kandelaars in deze warme kleur toe te voegen. Daarnaast kun je ook kiezen voor rustieke gordijnen of een bijzettafeltje in de kleur terracotta. In je tuin kun je de mediterrane sfeer natuurlijk ook doorvoeren. Plaats bijvoorbeeld een mooie cipres, olijfboom of citroenboom in een terracotta pot en geef hem een prominente plek in je buitenruimte. Zo beleef je thuis altijd het vakantiegevoel.

You may also like

Comments are closed here.