vloerbedekking

De juiste vloerbedekking voor elk interieur


Bij vloerbedekking wordt vaak direct gedacht aan tapijt. Hoewel we nog regelmatig huizen zien met tapijt op de vloer, komt deze vorm van vloerbedekking toch steeds minder voor. Vandaag de dag zien we steeds meer andere vormen van vloerbedekking zoals bijvoorbeeld gietvloeren, vinyl, PVC, laminaat of linoleum. Deze vloerbedekkingen zijn gemakkelijk te onderhouden en vaak veel sterker dan tapijt. Het uiterlijk van een ruimte wordt grotendeels bepaald door het soort vloerbedekking dat er in gelegd is. Het is dus belangrijk om goed na te denken over welke soort vloerbedekking het beste bij jouw woning past. Vloerbedekking Martijn de Wit heeft een ruime keuze uit alle soorten en materialen.

Verschillen tussen laminaat, vinyl en PVC vloeren

Het verschil tussen deze soorten vloerbedekking is niet heel groot te noemen maar toch heeft elk zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Welke vloer het beste bij jou past ligt geheel aan de woonwensen die je hebt. PVC vloeren worden gemaakt van polyvinylchloride. Dit materiaal is dunner en soepeler dan de samengeperste lagen van laminaat. Qua samenstelling lijkt PVC heel erg op vinyl maar PVC vloeren zijn door de stevige onderlaag iets sterker. PVC vloeren zijn prima te combineren met vloerverwarming. Omdat het materiaal vrij dun is komt de warmte van de vloerverwarming hier gemakkelijk doorheen. De visgraat vloer Martijn de Wit kan zowel met PVC als met laminaat worden uitgevoerd. Andere patronen als halfsteens of blokverband zijn natuurlijk ook mogelijk. Daarin laten we de keuze geheel aan jou. Het leggen van PVC vloeren laat je het best over aan professionals omdat de vloer perfect egaal moet zijn.

Vinyl vloer

Een vinyl vloer onderscheidt zich van laminaat en PVC door zijn verende onderlaag. Bij vinyl is deze laag extra flexibel waardoor deze tegelijkertijd ook geluiddempend werkt. Bij PVC vloeren is deze laag steviger en robuuster. Daarom zijn PVC vloeren vaak iets prijziger dan vinyl vloeren. Een vinylvloer kan over de hele oppervlakte van de betreffende ruimte worden uitgesneden. Zo krijg je altijd een strak en naadloos resultaat. Je kunt het zelf leggen, maar beter laat je het over aan specialisten. Omdat het materiaal vrij dun is en direct op de ondergrond wordt verwerkt is het belangrijk dat ook hier de ondergrond geheel egaal is. Ook een vinyl vloer is prima te combineren met aanwezige vloerverwarming.

Laminaat vloeren

Laminaat vloeren bestaan uit verschillende lagen. De toplaag is gemaakt van een transparante kunststof die variabel is in dikte. Deze toplaag bepaalt ook gelijk de kwaliteit. De onderlagen van laminaat bestaan uit MDF dat niet watervast is. Langdurig contact met veel water is niet goed voor de vloer. Onderhoud van de vloer met een licht vochtige dweil is gelukkig geen enkel probleem. Met laminaat is een hout of beton look perfect na te bootsen.

You may also like

Comments are closed here.