interieur

De 5 grootste sfeermakers in je interieur


Een beetje extra sfeer in je interieur kan nooit kwaad! Wist je dat er best een aantal items zijn waarmee je vrij gemakkelijk veel sfeer in je huis brengt? Wij geven je een paar simpele tips waarmee jij in een handomdraai van je woonkamer een sfeervolle ruimte maakt! 

Sfeermaker 1: verlichting

De eerste grote sfeermaker is verlichting. Met verlichting kun je werkelijk zoveel verschillende kanten op. Van functionele hanglampen tot aan dimbare spotjes; alles is mogelijk met licht. Vul de kamer met gezellige fairy lights en kies voor lampen met een warme gloed. TL- licht is het tegenovergestelde van sfeervol dus probeer dat te vermijden! Veel losse lampen zorgen ervoor dat je zelf kunt kiezen hoe licht of donker je het maakt in je huis. Ga daarom voor verschillende exemplaren: eentje bij de bank, een bij de televisie en eentje op het wandmeubel. 

Sfeermaker 2: wanddecoratie

Nog een goed item om een beetje meer sfeer in je huis te brengen is een mooi accessoire voor op de muur. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een wandkleed. Kies een wandkleed in een warme kleur of met een mooi patroon. Een macramé wandkleed doet het altijd erg goed! Een groot canvas doek met een lieve foto van je familie of vrienden aan de muur helpt ook bij het opfleuren van je woonkamer. 

Sfeermaker 3: statement pieces

Wist je dat je zelfs met één item al een hele hoop sfeer je huis in krijgt? Denk bijvoorbeeld aan een groot accessoire als een open haard. Nu is een open haard in je woonkamer bouwen niet zo eenvoudig, maar daar zijn gelukkig genoeg alternatieven voor te vinden. Kijk eens naar elektrische sfeerhaarden. Deze hang je op waar je wilt en geeft net zo veel sfeer als een echte open haard. 

Sfeermaker 4: planten

Natuurlijk mogen we de planten niet vergeten als het om sfeer gaat! Dus op naar het tuincentrum en vul je huiskamer met de mooiste exemplaren. Kies een aantal grotere planten om lege ruimtes op te vullen. Hierdoor lijkt je woning minder kaal en straalt het meer warmte uit. Kleine plantjes zijn leuk voor in de raamkozijnen, het toilet, of aan de muur als plantenwand

Sfeermaker 5: gordijnen

Ook bij het kiezen van de gordijnen kan je veel sfeer in je huis toevoegen. Kies hierbij voor warme kleuren als oranje of oker. Het soort gordijn speelt ook een belangrijke rol bij de sfeer in je huis. Rolgordijnen ogen doorgaans minder sfeervol dan stoffen gordijnen. Ga voor een gordijn zonder patroon maar in een mooie effen kleur om de eenheid in je huis niet te verliezen.

You may also like

Comments are closed here.