image001

Bezoek een brocante in Frankrijk voor wooninspiratie


Wekenlang door Frankrijk struinen, van brocante naar vide-greniers. Op zoek naar meubeltjes, accessoires en andere dingen die van je huis een bijzondere plek maken. Sommige mensen vinden niets fijner en huren een busje. Ze maken er soms zelfs een lucratief handeltje van. Leuk idee voor je volgende vakantie? 

Op naar Frankrijk met een (gehuurd) busje

Het is een andere besteding van de paar weken die je in het zomerseizoen vrij bent, maar wel een gezellige en bevredigende manier om aan unieke spullen te komen. Het huren van een busje kan vanaf enkele tientjes per dag. Of misschien heb je zelf een busje om alle tuinbeeldjes, bijzettafeltjes, antieke klokken en serviezen in te vervoeren. Hoe dan ook moet de auto goed afsluitbaar zijn en is het raadzaam een app te installeren waarmee je snel de geschatte waarde van aangeboden waar opzoekt. Verder is, voorafgaand aan een vakantie, autoverzekeringen vergelijken sowieso een goed idee. Check de voorwaarden en spaar geld uit. 

Thuis een lijst maken en alvast inspiratie opdoen

Via een andere app stippel je globaal een route uit en regel je de overnachtingen. En vanzelfsprekend maak je thuis al een verlanglijst: waar ga ik naar op zoek? Welke hoekjes kunnen opgeknapt worden, waar moeten mooiere lampen komen? En vooral: in welke stijl? Daarbij doe je inspiratie op door (oude) afleveringen van Ik Vertrek, The Repair Shop, Chateau Meiland of Het Roer om: Een Frans Kasteel op te zoeken, waarin Franse antiekmarkten bezocht worden en je een inkijkje krijgt bij het inrichten van bijvoorbeeld kastelen. In laatstgenoemde programma is kasteelvrouw Angel een kei in het uitzoeken van typisch Frans behang.

Brocante of Vide-grenier?

Brocantes en Vide-greniers komen redelijk overeen met elkaar, al zijn er enkele verschillen. Vide-grenier is letterlijk vertaald een zolderopruiming, een soort kofferbakmarkt dus. In vrijwel elk plattelandsdorpje worden deze georganiseerd, niet zelden aangekondigd met een simpel A4-tje in de dorpskroeg, langs de weg of bij de supermarkt. Een Brocante wordt vaker in grotere plaatsen gehouden en de prijzen van de aangeboden spulletjes zijn hier wat hoger – net als de kwaliteit overigens. Op de websites Brocabrac.fr en Vide-greniers.org vind je informatie hierover, en natuurlijk kunnen de uitbaters van je overnachtingsplek je ook meer vertellen

Grootste brocante in Lille

In het eerste weekend van september staat de Noord-Franse stad Lille in het teken van de grootste en bekendste brocante. Een weekend lang kun je eindeloos door de stad struinen op zoek naar bijzondere spulletjes. Vergeet trouwens niet af en toe langs de kraampjes en om je heen te kijken, want Lille is een mooie stad die te vaak wordt overgeslagen. Veel plezier tijdens je bijzondere trip!

You may also like

Comments are closed here.