elitis

Wat is het bijzondere van Elitis behang?


Het Franse label Elitis maakt luxe behang van natuurlijke materialen dat de zintuigen streelt. De merknaam geeft exclusiviteit aan en is daarbij afgeleid van die van de Griekse kunstliefhebber en dichter Odysseas Elytis. Hij bezong de natuur en kleuren van zijn geliefde Griekenland ongekend liefdevol en beeldend. Dezelfde voortdurende zoektocht naar natuurlijke schoonheid in de hoogste kwaliteit zie je ook bij het creatieve designteam van Elitis. De nieuwste technologie in materiaalverwerking is verbluffend gecombineerd met tijdloos smaakgevoel en brengt het concept behang tot een uniek niveau. Met Elitis behang als wanddecoratie voel je je zelfs zonder meubels al omgeven door een behaaglijke en sensuele luxe.

Natuurlijke materialen zijn verrassend toegepast

Op een rug van papier of vlies is een stevige vinyl topcoat aangebracht die zowel prachtig is als praktisch in onderhoud. Natuurlijke en duurzame materialen zijn bij Elitis behang levensecht nagebootst of handmatig toegevoegd. Denk aan dierenhuid structuur in de Anguille collectie, ponyhair in de Indomptée serie of gerecyclede bijzondere houtsoorten in de Essences de Bois collectie. In de Perles serie zijn Masai kraaltjes verwerkt, riet en stro in de Formentera collectie en raffia in de Paradisio serie. Mat of glanzend met subtiele metallics, glad of aaibaar, neutrale of intense kleuren, elk design is even verrassend en fascinerend. Vinyl is vaak brand- en vochtwerend dus ook geschikt voor de keuken of boven een gashaard.

Elitis volgt geen trends, maar maakt ze zelf

Elitis behang is in de interieurwereld wat bijvoorbeeld Chanel in de modewereld is, tijdloos, iconisch en trendsettend. Niet voor niets bestaat dit merk al sinds 1988 en vindt het gretig aftrek in meer dan 100 landen. Behangtrends voor 2021 zijn bijvoorbeeld de kleuren van zand, hemel en zee, Japanse invloeden, retro, terug naar de natuur met groentinten en bladmotieven en het gebruik van luxe glanzende details. Dit alles is al jaren terug te vinden in de smaakvolle Elitis behang collecties. Dit is geen reden om achterover te leunen, voortdurend zoekt het creatieve team van Elitis nieuwe grenzen op met bijvoorbeeld zijdestructuren, verwerking van gekleurde vezels en bijzondere reliëfs met hoogwaardig geschept papier. Verder vindt je artistieke panelen als bijzondere wanddecoratie en moderne vervanging van het schilderij.

Elitis behang in verschillende maten voor elke interieurstijl

Er is een uitgebreide collectie Elitis behang in veel verschillende maten. Of je nu een hele wand wil bekleden, een statement wil maken met een kunstzinnig paneel of de haard tot eyecatcher van de ruimte wil maken, er zijn heel veel mogelijkheden, eventueel in combinatie met meubels en accessoires. Bij een industriële stijl kun je kiezen voor hout en leer- of metaalstructuur in het behang, in een retro interieur voor geometrische patronen en in een landelijke sfeer voor planten- en bloemmotieven in een rustige moderne stijl. Elitis behang kan zelfs als basis dienen voor bijpassende meubels in een nieuwe stijl. Denk ook aan een upgrade van je slaapkamer, een nieuw Elitis behang geeft eenvoudig en direct het luxe hotel gevoel. Alle zinnen worden gestreeld, je wilt de muur steeds opnieuw aanraken, misschien wel het meest bijzondere van Elitis behang.

You may also like

Comments are closed here.