Bedwantsen bestrijden met deze 8 huismiddelen


Heb jij last van bedwantsen? Dit zijn vervelende beestjes die jeuk en huiduitslag veroorzaken. Je wilt deze kleine parasieten natuurlijk liever niet in je bed hebben, maar soms gebeurt het toch. In dat geval kan je een professionele ongediertebestrijder inschakelen om de bedwantsen te bestrijden. Maar je kunt ook zelf bedwantsen bestrijden met een van deze acht huismiddelen. Lees snel verder!

Bedwantsen bestrijden

1) Bedwantsen bestrijden: was je beddengoed

Een eerste manier om bedwantsen te bestrijden is je beddengoed wassen. Doe al je beddengoed in een afsluitbare zak zodat de bedwantsen er op weg naar de wasmachine niet uit kunnen vallen. Was je beddengoed op minstens zestig graden gedurende negentig minuten. Als je ook alle naden van het matras, de vloerbedekking en het bedframe wilt behandelen, kan je een ongediertebestrijder inschakelen.

2) Toverhazelaar tegen bedwantsen beten

Toverhazelaar is een bloeiende plant en wordt in natuurwinkels verkocht op waterbasis. Om de jeuk van bedwantsen beten te verzachten, kan je de geïrriteerde huid bestrijken met een beetje toverhazelaar. Dit biologische kruid is al eeuwenoud en wordt gebruikt voor verschillende insectenbeten. Ook goed om te weten: toverhazelaar werkt tevens tegen brandwonden en spierpijn. Het is dus altijd handig om dit middeltje in huis te hebben!

3) Maak je huis schoon met tea tree olie

Je kunt ook bedwantsen bestrijden door je huis schoon te maken met tea tree olie. Deze beestjes houden namelijk niet van de sterke olie. Maak een mengsel van 500 ml water en ongeveer 18 druppels tea tree olie en doe dit in een spray. Spuit het mengsel door je hele huis, zowel op je bed, je meubels als je vloeren. Was ook al je beddengoed, plaids en kleding en voeg daar een paar druppeltjes tea tree olie aan toe.

bedwants

4) Gebruik hitte of kou

Bedwantsen hebben een hekel aan hitte én aan kou. Je kunt dus zeker een van de twee proberen! Bij warmte doe je het volgende: stop alle besmette spullen in een zak en was ze minstens op zestig graden. Hierdoor zullen de beestjes doodgaan. Neem al het beddengoed mee, maar ook ander textiel of kleding. 

Wanneer bepaalde dingen niet op zestig graden gewassen mogen worden, kan je ook gebruikmaken van de diepvriezer. Leg de items een aantal uur of een paar dagen in de vriezer. Bedwantsen gaan namelijk dood aan temperaturen rond het vriespunt. Wel moet je vriezer goed gereinigd worden na de bedwantsen behandeling.

5) Bedwantsen verjagen met munt- en lavendel olie

Ook munt- en lavendelolie schijnen goed te werken tegen bedwantsen. De geur jaagt deze vieze beestjes weg omdat het een allergische reactie bij hen veroorzaakt. Bij deze methode is het natuurlijk belangrijk dat er niemand anders in huis allergisch is voor deze sterke oliën. 

6) Bestrijden met stoom

Door stoom zouden alle beestjes en hun eitjes dood moeten gaan. Schaf een stoomreiniger aan of bouw je waterkoker om tot een stoomapparaat door er een flexibele stang aan te hangen. Spuit stoom in alle schuilplekken tot de beestjes echt dood zijn. Ga hierbij langs alle gaatjes en hoekjes, want anders heb je na een week weer een hele familie bedwantsen over de vloer.

7) Kurkuma als bestrijdingsmiddel

Tenslotte kan je kurkuma als bestrijdingsmiddel gebruiken. Kurkuma is niet alleen heel gezond, maar is ook effectief om bedwantsen te bestrijden. Het bevat namelijk de stof curcumine. Deze stof staat erom bekend dat het de leefomgeving van insecten aantast. Zo ga je te werk: strooi een beetje kurkuma op de plekken waar de bedwantsen schuilen en bekijk een later dag of het de bedwantsen heeft bereikt. Indien nodig kan je het nog een paar keer herhalen totdat de beestjes helemaal verdwenen zijn.

bedwantsen

Lees ook: 6 tips tegen huisstofmijt in de slaapkamer

You may also like

Comments are closed here.