Alles wat je moet weten over design dakpannen


Als je door de verschillende steden van Europa rijdt, zie je enorme verschillen in huizen. Waar je in nederland met name dezelfde kleuren terracotta dakpannen tegenkomt, is dat in andere landen veel meer verschillend. Zo zie je bijvoorbeeld mooie design dakpannen uit Italië. In dit land is het helemaal niet gek om design dakpannen te gebruiken voor de woning. Deze romantische bouwstijl kenmerkt zich door de mooie verschillende soorten dakpannen. In dit artikel willen we je graag meer vertellen over de design dakpannen.

Dakpannen in Nederland

Het klopt dat dakpannen in Nederland anders zijn dan Italië. Het is natuurlijk niet zo dat de Nederlandse dakpannen helemaal niet mooi kunnen zijn. In Nederland worden bouwmaterialen erg goed gemaakt. Het is echter zo dat er veel in dezelfde stijl gebouwd wordt en dat we daar een klein beetje moe van worden. Als je naar de Nederlandse puntdaken kijkt, zie je bijna overal dezelfde dakpannen terugkomen. Er kan soms nog wel een verandering in kleur aanwezig zijn, maar dat is niet voor ieder dak het geval. De vorm en uitstraling is daarnaast ook altijd hetzelfde. Om deze reden wordt er steeds vaker naar andere landen gekeken. Dit is met name voor inspiratie voor de dakpannen om het eens anders te doen. Als je een echte eye-catcher van je dak wilt maken, kun je kiezen voor bijzondere dakpannen.

Design dakpannen uit Italië

Als je door Italië heen reist, zie je enorm veel verschillende, mooie gebouwen. In veel gevallen zie je mooie terracotta dakpannen liggen op de daken. De terrassen worden vaak door mooie Terrazzo Tegels gevuld. Deze combinatie zorgt voor een warme en historische uitstraling van de gebouwen. De dakpannen hebben een mooi uiterlijk en geven direct een fijn en warm gevoel. Deze typerende dakpannen hebben een fijne sfeer dat gecreëerd wordt. Deze sfeer kun je ook voor je eigen dak gaan creëren door het gebruik van design dakpannen. Je kunt gemakkelijk de unieke dakpannen op je eigen dak leggen en deze eventueel combineren met Terasszo Tegels. Uiteindelijk kun je ook nog meer dakpannen bekijken dan enkel die uit Italië.

Meer uit Zuid-Europa

Ook in de omringende landen van Italië zijn er meerdere authentieke dakpannen te vinden. Zo zie je bijvoorbeeld in landen als Spanje of Portugal ook meer verschillen in dakpannen. In deze landen vind je ook de terracotta dakpannen terug. Deze hebben allemaal een typisch rode kleur en worden met de hand gemaakt. Doordat deze ook historisch oud zijn, hebben ze een zeer uniek uiterlijk. Wil je geen oude dakpannen bemachtigen? Dan zijn deze historisch oude dakpannen tegenwoordig ook nieuw verkrijgbaar. Het zoeken naar een geschikte aanbieder kan lastig zijn, maar dit is zeker niet onmogelijk. Combineer bijvoorbeeld erg leuk de nieuwere dakpannen met een aantal oude. Zo heb je van beide het perfecte op je dak liggen!

Het kopen van oude dakpannen

Wil je graag oude dakpannen op je dak leggen? Deze hebben vaak een hoge historische waarde en zijn daardoor erg mooi om op je eigen dak te leggen. Let er echter wel op dat je geen dakpannen koopt die niet waterdicht zijn. Als de dakpannen die je legt niet geheel waterdicht zijn, kan dit voor problemen zorgen. Je kunt deze gemakkelijk oplossen door het dak op een andere manier waterdicht te maken, zodat het water niet de woning in kan dringen. Daarnaast is het altijd aangeraden om de kwaliteit van de dakpannen te checken voordat je ze op het dak legt. Gooi er bijvoorbeeld even wat water overheen om te kijken of er gaten in zitten!

You may also like

Comments are closed here.