zo kies je een gezonde plant in de winkel

Aha, zo kies je een gezonde plant in de winkel!


Of je nu in de supermarkt of in het tuincentrum bent: het is altijd verleidelijk om een nieuw plantje mee naar huis te nemen. Als je een kamerplant koopt, is het belangrijk om te controleren of hij gezond is. Je wilt immers niet dat je nieuwe aanwinst al binnen een week kapot is. Hoe weet je of je een gezond exemplaar in handen hebt? Met deze tips kies je een gezonde plant in de winkel!

1. De bladeren van de plant

Het eerste wat je moet controleren, zijn de bladeren. Heeft je plant sterke en gezonde bladeren? Gezonde bladeren zijn groene bladeren die helder en egaal van kleur zijn. Planten met bleke bladeren, vergeling of bruine vlekken laat je dus beter staan. Ook als de  bladeren langs de rand bruin zijn en droog lijken, koop je ze beter niet. Ziet de plant in de winkel eruit alsof hij gesnoeid is? Let dan op want dit kan erop wijzen dat zieke of beschadigde stengels zijn verwijderd om de plant er gezonder uit te laten zien.

2. De stengel en de wortelen

Je bent natuurlijk niets met een kamerplant met slappe stengel. Als je de pot oppakt en ziet dat de wortels zijn doorgeschoten door het gat van de pot, is dit een teken dat de plant al te lang in de pot heeft gezeten. Dit is niet per se een slecht teken want het bewijst dat de kamerplant groeit. Echter is het wel belangrijk dat je de plant zo snel mogelijk verpot als je hem mee naar huis neemt.

3. Insecten bespeuren

Tenslotte is het belangrijk om te controleren of er insecten of plagen op de kamerplant zitten. Check ook zeker de onderkant van de bladeren en de stengel want daar zitten ze dikwijls verstopt. Veel voorkomende plagen zijn bladluizen, spintmijten, wolluis en schaal insecten. Aangezien deze beestjes ontzettend klein zijn, controleer je beter een keer teveel dan te weinig.

een gezonde plant uitkiezen in de winkel

Extra tip

Er zijn een aantal planten voor beginners waarmee je weinig verkeerd kunt doen. Planten die weinig onderhoud nodig hebben en geschikt zijn in iedere woning. Denk bijvoorbeeld aan vetplantjes, de Monstera, graslelie en klimop. Deze groene kamerplanten fleuren je interieur helemaal op én je hebt er vrijwel geen omkijken naar. Ideaal, toch?

Vetplanten
Klik hier als je interesse hebt in bovenstaande mix van vetplanten
Monstera Deliciosa Tauerii
Alles over deze Monstera Deliciosa Tauerii vind je hier
ZynesFlora
Klik hier voor meer informatie over deze ZynesFlora
Hedera Helix Eva Klimop
Hedera Helix Eva Klimop

You may also like

Comments are closed here.