5 tips om je woonkamer stijlvol in te richten


Een woonkamer stijlvol inrichten is een kunst, maar er zijn tal van manieren om de esthetiek van die kamer te verbeteren, van het kiezen van de perfecte kleur verf tot het vinden van het perfecte meubilair voor de ruimte en van de juiste vloer tot passende deurklinken. Er zijn veel manieren waarop je de woonkamer mooi kunt maken en hieronder helpen we je een handje.

Het verschil zit hem in de details

We beginnen deze blog met de details. Veel mensen hebben namelijk vaak wel een idee wat voor kleur muren ze willen of wat voor type meubilair, maar hebben moeite met de details. Begrijpelijk, maar het zijn juist vaak die details die een woonkamer echt afmaken. Zo kan een deurklink zwart enorm veel stijl brengen. Denk dan ook goed na over de details die je wil gebruiken en kijk eventueel online, of in showrooms voor inspiratie.

De muren verven

Het opnieuw schilderen van de muren is een geweldige manier om de woonkamer een andere uitstraling te geven. Er zijn veel ideeën voor verf die niet alleen de ruimte nieuw leven inblazen, maar ook de huidige inrichting nieuw leven inblazen, waardoor je de hele kamer in een nieuw licht gaat zien. Je wil dat een woonkamer uitnodigend aanvoelt, dus het is een must om een ​​kleur te kiezen die het natuurlijke licht van de kamer flatteert. Als de kamer op het noorden is gericht, zorg dan voor een vleugje warmte in de kleur die je kiest.

Je kunt verf gebruiken om je woonruimte in te richten. Het schilderen van de muur achter het middelpunt van de kamer, of het nu een bank of een bureau is, is een geweldige en gemakkelijke manier om aparte zones in een ruimte te creëren. 

Decoreren met spiegels is een makkelijke manier om een woonkamer mooier te maken

Een spiegel is een geweldige manier om de uitstraling van een woonkamer te veranderen en deze groter te doen laten lijken. Durf je hier wat verder in te gaan, denk dan eens aan een ​​galerij wand met spiegels in verschillende vormen. Door antiek, vondsten uit de kringloopwinkel en nieuwe aankopen te combineren zet je een ​​samensmelting van reflecterende objecten neer, die een prachtige uitstraling kan hebben. Als je een spiegel naast een raam plaatst, wordt het meeste licht gereflecteerd, terwijl als er een open haard is, dit de meest natuurlijke plek is voor een spiegel. Feng Shui-experts raden je zelfs aan om spiegels boven open haarden te plaatsen. 

Verlichting is alles

Woonkamerverlichting heeft de kracht om je interieur te maken of te breken. Er zijn tal van trends in woonkamer verlichting waar je uit kunt putten om ervoor te zorgen dat jouw schema past bij je interieur. Verlichting is een van de belangrijkste elementen van het interieurontwerp, omdat het de look en feel van een kamer volledig kan veranderen. Breng verlichting in lagen en gebruik meerdere lichtbronnen om een ​​ruimte flexibel en veelzijdig te maken.

Kies voor mooie hanglampen als je belangrijkste lichtbron en combineer met opvallende tafellampen om een ​​sfeervolle sfeer neer te zetten. Wandlampen werken goed als accentverlichting om interessante elementen in de kamer te benadrukken, zoals kunstvoorwerpen. Kies gedurfde stukken met aparte vormen, interessante textuur of gekleurd glas om een ​​stijlstatement te maken, zelfs als de verlichting is uitgeschakeld.

Het bankstel

Je bank is waarschijnlijk het belangrijkste meubelstuk in je woonkamer, het is dan ook belangrijk dat deze elegant is en past in de ruimte. Hoe mooi de rest van je woonkamer ook is, als je bank niet perfect is, zal de hele kamer onsamenhangend aanvoelen. De snelste manier om een ruimte op te frissen, is de stoffering. Ruil oude kussenhoezen in voor levendige en eigentijdse alternatieven. Het is verbazingwekkend hoe anders een verouderd meubelstuk eruit kan zien met een nieuwe stof!

You may also like

Comments are closed here.